Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Sjov Fredag mangler akut frivillige hænder: Risikerer at må lukke til sommer

Årets første Sjov Fredag finder sted den 7. februar. Der er planlagt yderligere seks arrangementer i februar, marts og april. Arkivfoto
Der er brug for flere frivillige hænder, hvis Sjov Fredag fortsat skal kunne invitere Vamdrups børn og unge til sjov og leg i Arena Syd. Er der ikke flere, der melder sig, kan det i yderste konsekvens betyde, at Sjov Fredag må holde sit sidste arrangement til sommer.
Annonce

Vamdrup: Der strømmer altid mange børn og unge til Arena Syd fra hele Vamdrup og omegn, når Sjov Fredag løber af stablen, men det kniber med de frivillige hænder, som skal holde øje med, at alt forløber efter planen. Det har fået bestyrelsen bag arrangementerne til akut at efterlyse voksne i Vamdrup, der har lyst til engang imellem at bruge en fredag aften i hallen.

- Vi er lige nu mellem 20 og 25 voksne frivillige, men det er ikke alle, der kan komme hver gang, og når der kommer imellem 250 og 300 børn og unge til Sjov Fredag, så har vi brug for at være nogle flere, så det ikke er de samme, der trækker læsset hver gang, siger Marie Hjort, som er næstformand i bestyrelsen.

Om at være frivillig

Sjov Fredag søger voksne i alle aldre, man skal blot være over 18 år og have en ren børneattest.

Man behøver ikke at deltage ved samtlige arrangementer, og man er heller ikke forpligtiget til at blive hele aftenen.

Som frivillig skal man gerne have mod på at stå flere forskellige steder i Arena Syd, eksempelvis i hallen, svømmehallen, ved indgangen, med mere, og man er også altid velkommen til at deltage i de forskellige aktiviteter.

Har man børn, kommer de gratis ind til Sjov Fredag.

Annonce

Det optimale antal

Marie Hjort understreger, at det at være frivillig ikke kræver, at man er til stede i hallen hver fredag, eller at man er der hele aftenen.

- Vi er meget fleksible i forhold til, hvor meget tid man vil bruge, og ved hvilke aktiviteter man ønsker at stå placeret, så vi håber på, at det kan være med til at gøre, at der er flere, der har lyst til at være en del af, at børnene kan have en rigtig god aften, siger Marie Hjorth.

Hun vurderer, at det er nødvendigt med en gruppe bestående af 40-45 voksne, hvoraf det er optimalt, hvis cirka 16 kan skiftes til at være med på aftenen.

- Det er mere ideelt for både os og børnene, når vi er et tilstrækkeligt antal voksne. Dels skal vi kunne være til stede i svømmehallen, i den kreative afdeling, i hallerne, ved indgangen, og så videre, for at vi kan være sikre på, at børnene er i trygge hænder, og for det andet er det også sjovere, når vi har overskud til også at kunne deltage i en spontan fodboldkamp, siger Marie Hjorth.

Annonce

Store konsekvenser

Marie Hjorth fortæller, at de har nok hænder til forårets første arrangement den 7. februar, men hvis det ikke ændrer sig, kan det få stor betydning for Sjov Fredags fremtid.

- Det kan ende med, at vi er nødt til at lukke ned og stoppe med at holde Sjov Fredag, og det ville virkelig være en skam, for der er rigtig mange børn og unge, som nyder at være en del af det. Det kan også være, at vi kan være tvunget til at lukke en del af aktiviterne eller hallerne af, men det ville heller ikke være en optimal løsning, siger Marie Hjorth.

Heldigvis er der i kølvandet på Sjov Fredags opfordring på Facebook allerede fem nye frivillige, der har meldt sig, så bestyrelsen håber derfor på, at det ikke bliver nødvendigt at stoppe helt med at holde Sjov Fredag.

- Det var dejligt at se, at det havde en effekt, at vi råbte op på Facebook, så vi er fortrøstningsfulde, men det kunne være rart, hvis der var endnu flere, der meldte sig, så vi var helt sikre på, at fremtiden er på plads, siger Marie Hjorth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce