Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Skoleelever går på æblerov i Vamdrup

Det er blandt andre kokken Gorm Wisweh og tidligere bagedyst-deltager Micki Cheng, der har været med til at udvikle nogle af de opskrifter, som skoleeleverne skal prøve af i køkkenerne i løbet af efteråret. Pressefoto
Hvad er særligt ved de danske æbler? Sammen med GoCook går elever og lærere på opdagelse i de søde og de syrlige smagsnuancer, når de i løbet af efteråret går på æblerov i skolekøkkenet.
Annonce

Vamdrup: Skoleelever fra Vamdrup går på æblerov i skolekøkkenet, når GoCook Smagekassen fra Coop efter efterårsferien lander på de danske skoler.

Sammen med 170.000 andre danske skolebørn skal de blandt andet bage søde æbleboller og give en italiensk æggekage et tvist med danske æbler.

- Vi oplever, at mange børn aldrig har været på æblerov, selvom Danmark bugner af æbler her i efteråret, og de er heller ikke helt klar over, hvor meget man kan bruge et dansk æble til. De kender bedst de søde, udenlandske æbler, men de danske æbler har meget mere knald på smagen. Børnene kan derfor blive mad-reddere ved at lære at bruge de mange danske æbler lige nu. Og så skal de naturligvis også smage æblerne og opleve, hvordan de kommer fra jord til bord, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook, Coops madprogram for børn og unge i en pressemeddelelse.

Skolerne har tilmeldt sig som aldrig før, så der i år er rekorddeltagelse med knap 7.500 tilmeldte klasser fordelt over hele landet. På Vamdrup Skole er det samlet 18 klasser, der deltager, på Ødis Skole er det tre klasser, på Skanderup-Hjarup Forbundsskole er det ligeledes tre klasser, mens der på Ådalsskolen i Vamdrup er to klasser tilmeldt.

Det er lærerne selv, der har meldt sig til GoCook Smagekassen og bestilt en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer. I år indeholder kassen udover æblerne blandt andet også danske kartofler og jordskokker, som eleverne skal bruge, når de udfordres på deres madmod i skolekøkkener over hele landet.

Skoleeleverne går i køkkenerne i ugerne 43, 44 og 45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Jobcentret flytter

Annonce