Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Socialdemokratiet har valgt ny spidskandidat i Kolding: 51-årige Birgitte Munk Grunnet overhaler formand indenom

I en tæt afstemning har de socialdemokratiske medlemmer i Kolding valgt Birgitte Munk Grunnet som ny spidskandidat. Privatfoto
Birgitte Munk Grunnet er ny spidskandidat for Socialdemokratiet i Kolding.
Annonce

Kolding: Birgitte Munk Grunnet fra Vamdrup er valgt til spidskandidat for Socialdemokratiet i Kolding.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Dermed overhaler hun partiets organisatoriske formand Filip Bekic indenom.

Ved den første afstemning ved Socialdemokratiets opstillingsmøde onsdag 21. september var det således Bekic, som vandt klart og med næsten dobbelt så mange stemmer som Birgitte Munk Grunnet. Men da han manglede blot tre stemmer i at have det nødvendige to tredjedele flertal, måtte partiet ud i en såkaldt urafstemning blandt alle partiets medlemmer.

Afstemningen sluttede i nat og gav Birgitte Munk Grunnet 124 stemmer mod 113 til Filip Bekic. Syv stemmer var blanke, oplyser Pia Werborg, bestyrelsesmedlem og med i kandidatudvalget under bestyrelsen.

I alt blev der afgivet 244 stemmer ud af 389 stemmeberettigede.

Annonce

Tre kandidater blev til to

Birgitte er 51 år og født og opvokset i Kolding Kommune. Birgitte vendte efter endt uddannelse som cand.scient.adm. på Aalborg Universitet tilbage til kommunen i 2008.

Hun har de senere år arbejdet inden for sundhedsområdet i Region Syddanmark og Kolding Kommune.

Posten som spidskandidat blev ledig, da partiets daværende borgmesterkandidat, Christian Haugk, kort efter kommunalvalget i 2017 trak sig fra byrådet til fordel for et lederjob i Haderslev Kommune.

I perioden frem til først på sommeren i år meldte tre socialdemokrater sig klar til at stå i spidsen for partiet ved kommunalvalget den 16. november næste år.

Foruden Birgitte Munk Grunnet stillede Filip Bekic og Elvis Comic op. Kort efter opstillingsmødet i september trak Elvis Comic sit kandidatur, og partimedlemmerne skulle derfor alene vælge mellem Filip Bekic og Birgitte Munk Grunnet.

- Socialdemokratiets medlemsdemokrati virker, og vi har nu fået os en stærk og kompetent spidskandidat til kommunalvalget næste år. I det hele taget har vi et stærkt felt af kandidater til valget, som vi glæder os til at præsentere, når vi nærmer os. I Socialdemokratiet
er vi stolte af, at begge vores kandidater tager afsæt i lokalområdet og drives af en ægte interesse for Kolding Kommunes ve og vel, siger Pia Werborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

"Konkurrenceforvridning af værste skuffe": Tonnesen råber op om restriktioner, der fortsat tillader shopping i varehuse

Annonce