Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Sofie begyndte sin karriere i Vamdrup IF: Nu spiller hun håndbold på landsholdet

Sofie Schelde-Rasmussen fik debut på U19-landsholdet ved EM i Ungarn i sommer. Hun drømmer om, at hun kan bruge sin fremtid på at spille professionel håndbold på et ligahold. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
19-årige Sofie Schelde-Rasmussen indledte sin håndboldkarriere på halgulvet i Vamdrup. Siden da har den unge spiller udviklet sit talent og fik i sommer debut til EM-slutrunden i Ungarn for U19. Hun bor stadigvæk i barndomshjemmet i Vamdrup og drømmer om en dag at komme til at spille i en af de større danske ligaklubber.
Annonce

Vamdrup: Det hele begyndte i en hal i Vamdrup, hvor en dengang 8-årig Sofie Schelde-Rasmussen for første gang kastede rundt med en håndbold. Holdet hed Vamdrup IF, medspillerne var de nærmeste veninder fra skolen, og træneren var hendes egen far.

- Det var lidt specielt at have sin far som træner, men jeg tror også, at det er noget af det, der har været med til at gøre, at jeg udviklede mig tidligt, fordi han også forventede noget af mig på banen. Det skulle ikke kun være hygge med veninderne efter skole, siger Sofie Schelde-Rasmussen og smågriner lidt:

- Både min far og jeg har et ret stort temperament, så på den måde var det også fint, at vi kunne holde hinanden lidt i skak, siger Sofie Schelde-Rasmussen.

Om Sofie Schelde-Rasmussen

Sofie Schelde-Rasmussen er 19 år gammel og bor i øjeblikket med sin familie i Vamdrup.

Hun spiller håndbold på SønderjyskE's damehold i Aabenraa. Hun spiller playmaker-positionen og er særligt dygtig i forsvaret.

Hun har tidligere arbejdet som lærervikar på Vamdrup Skole, men har for nylig fået nyt fritidsjob i en børnehave i Jels.

Annonce

Mod nye højder

Efter de første træninger i Vamdrup IF fattede Sofie Schelde-Rasmussen interesse for sporten, og det førte til, at hun skiftede hjembyens hold ud med KIF og Brændkjærskolen i Kolding, hvor hun begyndte på eliteidrætslinjen i 7. klasse.

- Jeg kunne se, at hvis jeg skulle blive ved med at blive dygtigere, var jeg nødt til at skifte til en anden klub, siger Sofie Schelde-Rasmussen.

Efter hun blev færdig i 9. klasse, var der bud efter hende fra Skanderborg. Det betød, at hun som 16-årig flyttede hjemmefra og begyndte på en hverdag med gymnasium og træning.

- Det var lidt tidligt at flytte fra mor og far, men jeg tror, at tiden i KIF på en eller anden måde var med til at forberede mig på det. Både niveauet af træning og at jeg også havde en del timer væk hjemmefra, fordi jeg selv pendlede til Kolding og brugte mange timer i hallen og med mine holdkammerater bagefter, siger Sofie Schelde-Rasmussen.

Annonce

Landsholdet kalder

Mens Sofie Schelde-Rasmussen spillede i Skanderborg, gik en af hendes store drømme i opfyldelse, da hun efter en kamp blev kaldt over til landstræneren for det danske U19-hold.

- Jeg kom ud af omklædningsrummet efter en kamp, og så stod min træner sammen med landstræneren for U19-holdet. De fortalte mig, at jeg var blevet udtaget til en landsholdssamling, og efterfølgende førte det så til, at jeg fik debut på landsholdet til EM i Ungarn i sommer, siger Sofie Schelde-Rasmussen og fortsætter:

- Det er så surrealistisk, når man står i landsholdstrøjen og synger nationalmelodi. Jeg kan bare huske, at jeg fik øjenkontakt med min mor, og hun havde tårer i øjnene. Det var virkelig en stor oplevelse, siger Sofie Schelde-Rasmussen.

På sit værelse har Sofie Schelde-Rasmussen et tøjskab, der er opdelt i tre. Det ene af rummene er helt fyldt op med diverse træningstøj, og naturligvis også landsholdstrøjen, som hun fik debut i, da hun i sommer spillede EM i Ungarn med U19-landsholdet. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce

Drømmen

Sofie Schelde-Rasmussen blev færdig på gymnasiet i sommer, og skiftede herefter til SønderjyskE's damehold, som spiller i 1. division og har base i Aabenraa. Hun flyttede derfor igen hjem til basen og sine forældre i Vamdrup.

- Jeg har været enormt glad for at bo og være barn i Vamdrup. Jeg synes virkelig, at det er en by, der har alt. Der er ikke den forening, der ikke er at finde her, og det har også gjort, at der nærmest ikke er en sportsgren, jeg ikke har dyrket i løbet af min opvækst, siger Sofie Schelde-Rasmussen.

Sofie Schelde-Rasmussen har i øjeblikket job i en børnehave i Jels ved siden af sin træning, men på et tidspunkt kunne hun godt tænke sig at begynde på et studie. Hvad det præcist skal være, ved hun dog ikke helt endnu.

- Håndbold fylder rigtig meget i min hverdag, men jeg har det sådan, at jeg skal have en uddannelse, jeg kan falde tilbage på, måske inden for noget økonomi. Håndbold er trods alt ikke en sport, man kan spille på højt niveau for evigt, siger Sofie Schelde-Rasmussen, der trods alt stadigvæk drømmer om, at håndbold kan blive hendes levevej i løbet af de kommende år.

- Hvis jeg selv kunne få lov til at bestemme, kunne jeg godt tænke mig i fremtiden at have en afgørende rolle og en masse spilletid på et ligahold. Det er drømmen, siger Sofie Schelde-Rasmussen.

Når Sofie Schelde-Rasmussen ikke spiller håndbold, nyder hun at bruge sin fritid på at hækle. Hun er i øjeblikket i gang med en hæklet udgave af den kendte Kay Bojesen-abe. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce