Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Specialskole for autismebørn får natur i skolegården

Ådalsskolen i Vamdrup har fået tre nye højbede, som nu indrammer det nye naturområde i atriumgården. Højbede er blevet det foretrukne valg, når skolerne ønsker at bringe naturen tættere på børnene. Foto: PR-foto.
Ådalsskolen rykker nu naturen ind i skolegården, så deres elever kan få mere natur i hverdagen.

Vamdrup: Børn med autisme kan være svære at få med ud i naturen, fordi det ikke balancerer med behovet for struktur i hverdagen. Det får nu Ådalsskolen i Vamdrup, der er Kolding Kommunes specialskole for børn med autisme, til at inddrage skolens atriumgårde til naturfagsundervisningen.

For skolens 105 elever er forudsigelighed og visuelt undervisningsmiljø med til at skabe en god skoledag. Derfor bliver der nu anlagt natur i en af skolens små atriumgårde. Det gør, at eleverne kan opleve en lille bid af naturens vilde liv i trygge og forudsigelige rammer hver eneste dag.

- I Danmark er vi omgivet af natur med mange spændende arter. Men det kan virke uoverskueligt for mange af vores elever at tage i skoven. Derfor rykker vi naturen ind i skolegården, så eleverne kan opleve og erfare naturen i deres vante omgivelser, siger Hans Christensen, naturfagslærer på Ådalsskolen.

Annonce

Vilde bier i skolegården

Det er virksomheden Land Højbede, der har produceret de tre højbede, som nu indrammer det nye naturområde i atriumgården. Her plantes blandt andet forskellige roser for at tiltrække vilde bier.


Det kan virke uoverskueligt for mange af vores elever at tage i skoven. Derfor rykker vi naturen ind i skolegården, så eleverne kan opleve og erfare naturen i deres vante omgivelser.

Hans Christensen


- Vores elever synes, det er langt sjovere at se en bi end at læse om dem. Samtidig opsætter vi insektbo, der er konstrueret til vilde bier. Vilde bier er med til at øge biodiversiteten, og det er bare en af de ting, eleverne skal lære, siger Hans Christensen og påpeger, at det nye naturområde også bliver et godt sted for eleverne at finde ro og fordybe sig uden voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

40-års jubilæum

Annonce