Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Susanna Bove starter nyt tøjeventyr på Torvet: Det er i Vamdrup, jeg hører til

Hvis alt går efter planen, er der første åbningsdag i Susanna Boves nye tøjbutik på Torvet den 28. februar. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
I slutningen af februar vender Susanna Bove atter tilbage som butiksejer i Vamdrup, hvor hun åbner en ny tøjbutik på Torvet. Lige siden hun var barn, har hun gået meget op i mode og brugte som ung sine første lønkroner på tøj. Det har derfor altid ligget i kortene, at det var en branche, hun skulle være en del af.
Annonce

Vamdrup: Der er godt fyldt op hjemme i stuen hos Susanna Bove. Den seneste måned har hun haft travlt med at indkøbe både bøjler, lamper og ikke mindst en ny butiksdisk, som fra slutningen af februar kommer til at have til huse i hendes nye tøjbutik Susanna B på Torvet i Vamdrup.

- Jeg har heldigvis en mand, der bakker mig op, og som bærer over med, at det fylder lidt herhjemme lige nu. Jeg glæder mig til, at jeg får nøglerne den 1. februar, så jeg rigtig kan komme i gang, siger hun smilende, mens hun ruller den ene del af den nye disk frem på stuegulvet.

På toppen af den ligger en del malergrej, og et skifte fra grøn til sort på den nye disk er blot et af de mange punkter, hun har stående i sin kalender, inden hun kan slå dørene op til åbningsfest.

- Jeg kommer til at have travlt i de næste par måneder, men det passer mig egentlig meget godt. Jeg er ikke så god til det der med at sidde stille, siger hun.

Om Susanna Bove

Susanne Bove er 44 år gammel og er oprindeligt fra Færøerne.

Hun bor i dag i Lunderskov sammen med sin mand og deres to fælles børn på 16 og 15 år.

Hun har yderligere to døtre på 25 og 23 år.

Når hun ikke arbejder, kan hun godt lide at bruge tid på at danse. Hun går derfor ofte til zumba, og bruger hver torsdag aften i et dansestudie i Kolding, hvor hun danser salsa sammen med sin mand.

Annonce

Rødder på Færøerne

Susanna Bove kom til Danmark fra Færøerne for 22 år siden sammen med sine to piger, som hun dengang var alenemor til. Hun bosatte sig i Esbjerg, hvor hun begyndte at studere på en 3-årig HF-uddannelse, inden hun senere læste videre som salgsassistent. Det blev derfor en start på den danske tilværelse, hvor der var nok at se til for Susanna.

- Jeg havde to børn, der skulle afleveres i institution i hver sin retning, før jeg kunne cykle af sted mod skolen. Det var hårdt, men det var også en god tid, hvor jeg lærte rigtig meget og blev rustet til det at være selvstændig og butiksejer, som er det, jeg har levet af de seneste mange år, siger Susanna Bove.

Igennem de første mange år i Danmark dannede Esbjerg ramme for den lille familie, og det var også her, Susanna midt på et dansegulv mødte sin nye mand, som hun senere fik to børn med. Parret flyttede for 12 år siden til Lunderskov, hvor de også bor i dag, og hvor Susanna havde sin første forretning.

- Jeg havde en brudebutik, som faktisk havde base lige her midt i køkkenet, siger Susanna Bove, før hun hurtigt retter sig selv:

- Altså dengang var der ikke køkken her, men to værelser, hvor folk kunne komme og prøve kjolerne, siger hun.

Annonce

To jakker

Interessen for tøj og mode har Susanna Bove altid haft, og hendes første lønkroner blev også dedikeret til at bruge på nyt til garderoben.

- Da jeg fik min første lønseddel, gik jeg ned og købte to jakker. Jeg har dem faktisk endnu, siger Susanna Bove og forsvinder ind i retning af sit klædeskab bagerst i huset:

Et par minutter senere kommer hun tilbage med en cowboyjakke og en lang sort jakke.

- Man kan sige, at der er sådan lidt 80'er over den her, og den er i hvert fald blevet godt brugt, siger Susanna Bove og holder cowboyjakken frem, der har et hul bagpå:

- Jeg kan ikke få mig selv til at smide den ud, og mon ikke den også sagtens kan fikses, siger hun smilende.

Susanna Bove har i øjeblikket en meget fyldt kalender. For at skabe sig selv et overblik har hun derfor taget et stort A3-ark i brug, hvor hun har klistret sedler på med alle de ting, hun skal huske, inden butikken åbner. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce

Kreativ tilværelse

Susanna Bove har altid gået sine egne veje, når det kommer til både tøj og særligt også hårfarve, som i perioder har skiftet fra både grøn og lilla til en hanekam.

- Jeg synes ikke, at det gør noget, at man skiller sig lidt ud og gør tingene lidt anderledes. Jeg kan godt lide en stil, som er lidt rå og har lidt kant. Det kommer også til at afspejle min butik og de mærker, jeg kommer til at have, siger Susanna Bove.

Hun tænker derfor også altid i nye idéer til, hvordan hun kan være med til at gøre, at flere vælger at kigge ind forbi butikken.

- Når vi i tøjbutikkerne er i så hård konkurrence med nethandlen, er vi nødt til at gøre os umage og gøre noget ekstra ud af det. Jeg har altid mange tanker om, hvordan udsmykning eller arrangementer kan gøre oplevelsen i butikken mere unik. Hvad enten det skal være modeshows eller tøndeslagning til Fastelavn, siger Susanna Bove.

Susanna Bove har to jakker, som hun købte, en af de første gange, hun fik udbetalt løn i en butik. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce

Base i Vamdrup

Indtil november sidste år har Susanna Bove igennem tre år været en del af tøjbutikken Berg & Bove, som hun også var medejer af, men hun trængte til, at der skulle ske noget nyt. Efter nogle måneder væk fra Vamdrup, er hun dog klar til igen at vende tilbage til byen.

- Det er et helt særligt og fantastisk handelsmiljø at være en del af i byen. Jeg elsker at arbejde med mennesker, og at jeg også har et mere personligt forhold til kunderne, når de kommer i butikken. Det har jeg rig mulighed for i en by som Vamdrup, siger Susanna Bove og fortsætter:

- Jeg var slet ikke i tvivl om, at min nye butik skulle have base i Vamdrup. Det er her, jeg hører til, siger hun.

I sin stue har Susanna Bove i øjeblikket sin nye butiksdisk stående. Hun skal have malet den sort, inden den kommer til at blive en del af butikken. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce