Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Sydtrafik introducerer nye køreplaner: Sådan påvirkes afgangene

Ruterne, der udgår, er nogle af dem, hvor der er i 2019 har været færrest passagerer. Sydtrafik vurderer derfor, at det er få borgere, ændringerne vil påvirke. Arkivfoto: Morten Flarup
Fra den 28. juni ændrer Sydtrafik i køreplanerne, og det betyder både ændringer og afgange, der helt udgår, til og fra Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld.
Annonce

Vamdrup/Lunderskov/Christiansfeld: Fra den 28. juni skifter Sydtrafiks busser til nye køreplaner, som gælder frem til og med juni 2021. På de fleste ruter er der tale om mindre ændringer, men på nogle ruter er der afgange, der helt udgår, fordi der er for få passagerer.

Ændringerne sker på baggrund af passagertal fra hele 2019, hvor Sydtrafik i samarbejde med kommuner og vognmænd har identificeret 116 forskellige afgange på regionale ruter, hvor der i gennemsnit har været under 1,9 passagerer per tur. Ændringerne har derfor ikke noget med coronakrisen at gøre.

- Turene udgår, fordi det ikke giver mening hverken økonomisk eller miljømæssigt at køre en stor bus med så få passagerer. Vi sparer miljøet for udledning af over 500 ton CO2 om året med disse ændringer, fortæller Lotte Stensberg, der er afdelingsleder for Plan og Udvikling i Sydtrafik, i en pressemeddelelse.

Disse afgange til og fra Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld bliver påvirket af de nye køreplaner:

Rute 252: Afgangen klokken 8.41 fra Kolding Busterminal, samt turen klokken 9.40 fra Vamdrup Station udgår.

Rute 253: Afgangen klokken 16.15 fra Lunderskov Station, samt afgangen klokken 16.45 fra Kolding Busterminal udgår.

Rute 257: Afgangen klokken 08.10 fra Jordrup, afgangen klokken 12.25 fra Vestermark, samt afgangen klokken 16.40 fra Jordrup udgår. I den anden retning udgår afgangen klokken 08.27 fra Lunderskov Station, afgangen klokken 12.02 fra Lejrskov, samt afgangen klokken 17.01 fra Lunderskov Station. Desuden vil ruten have andre kørselsdage, så det kan derfor være en god idé at tjekke køreplanen.

Rute 521: Afgangen klokken 16.27 fra Christiansfeld Busstation udgår.

Rute 538: Afgangen klokken 06.12 fra Vamdrup udgår. Afgangen klokken 16.00 fra Ødis og afgangen klokken 16.10 fra "Lunderskov v. Tværvej" udgår, derudover er der små tilpasninger på ruten. Det kan derfor være en god idé at tjekke køreplanen.

Annonce

Turistbus i sommerferien

Som noget helt nyt kører der i år en gratis shuttlebus rundt mellem Kolding Kommunes største attraktioner. Den har fået navnet 255 og kan benyttes af både tilrejsende og lokale. Den lægger blandt andet vejen forbi Trapholt, Geografisk Have, Skamlingsbanken og Unesco-byen Christiansfeld.


Turene udgår, fordi det ikke giver mening hverken økonomisk eller miljømæssigt at køre en stor bus med så få passagerer. Vi sparer miljøet for udledning af over 500 ton CO2 om året med disse ændringer.

Lotte Stensberg


Ruten og køreplanen findes på både på Rejseplanen og på hjemmesiden www.sydtrafik.dk/køreplaner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce