Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Tag med på byvandring i Vamdrup og Bastrup

Byvandringen vil blandt andet lede forbi broen under jernbanen i Vamdrup, og man vil få historien om relevansen af den gamle englænderbro. Privatfoto
Annonce

Vamdrup: Torsdag den 8. oktober inviterer den lokale turistfører og guide Poul Erik Jespersen på byvandring i Vamdrup og Bastrup. Det sker i anledning af Trekantområdets Festuge, og vil blandt andet byde på historier om Kongeåen som grænse til Slesvig, Bastrup Bro, Bastrup Kro og fattiggården.

Bastrup har altid haft sin egen identitet, som skyldes at området ligger syd for Kongeåen. Dermed har det gennem århundreder været en del af Slesvig, men alligevel hørt til Vamdrup Sogn, når det drejede sig om skole- og kirke. Det er noget af denne fortælling, man får på en byvandring i den del af Vamdrup, der ligger syd for Kongeåen. Den del, der i virkeligheden er Bastrup.

Vamdrup By har en fascinerende historie, som både jernbanen og Kongeåen bidrager til. Da jernbanen kom i 1866, kom centrum ved Hotellet til at ligge vest for banen. Denne byvandring fortæller også om nogle af de spændende bygninger og personer fra den østlige del af midtbyen.

Byvandringen er cirka fire kilometer, starter fra Kinotorvet i Vamdrup og foregår i tidsrummet fra klokken 17 til 19. Det koster 50 kroner at deltage, og billet kan enten købes forud via hjemmesiden www.turistfoerer.dk eller ved personligt fremmøde på aftenen.

Man kan læse mere om både byvandringen og andre arrangementer i forbindelse med Trekanområdets Festuge på hjemmesiden www.trekantfest.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Jobcentret flytter

Annonce