Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Tilflytter til Vamdrup: Jeg har brug for den ro, der er i byen

Sussi Birkekær flyttede til Vamdrup for cirka 2,5 år siden, og hun har stor glæde af den ro og natur, der er omkring byen. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
I en ny serie har Ugeavisen Vamdrup været på besøg hos nogle af de personer, som vælger at flytte til byen. Vi hører blandt andet, hvorfor de valgte at flytte, og om der er noget, de savner i Vamdrup. I denne uge er vi på besøg hos Sussi Birkekær.
Annonce
Annonce

Jeg flyttede til Vamdrup, fordi...

... Jeg har en god nabo, som var ved at bygge boliger i Vamdrup. Jeg hørte ham egentlig først, om han havde mulighed for at tilbyde noget lignende inde i Kolding, hvor jeg har boet igennem de seneste 38 år, og jeg havde egentlig mine øjne på en grund derinde, men det kunne han ikke. Han fik mig så overtalt til at flytte til Vamdrup, hvor jeg også får væsentlig mere for pengene, end jeg ville have gjort i Kolding, men jeg må dog også indrømme, at jeg faktisk har haft mit hus til salg indtil for nylig. Jeg gik på efterløn ved årsskiftet og er derfor nu sluppet for den lange køretur til min arbejdsplads, som lå i Horsens, og derfor har jeg valgt at blive boende, for nu er det ikke så irriterende også engang imellem at skulle køre til Kolding for at se mine venner eller deltage i forskellige arrangementer.

Om Sussi Birkekær

Sussi Birkekær flyttede til Vamdrup for cirka 2,5 år siden.

Hun er 63 år og er netop gået på efterløn.

Hun har indtil da arbejdet mange år hos SKAT i Horsens.

Annonce

Det bedste ved at bo i Vamdrup er...

... At mine børnebørn og min søn og svigerdatter er kommet lidt tættere på. Det har jeg rigtig meget glæde af i min hverdag, for de bor ikke så langt fra, hvor jeg gør.

Annonce

Mit yndlingssted i byen er...

... Den natur der er omkring byen. Det er ikke som sådan et specifikt sted, men jeg er rigtig glad for at gå ture, og jeg skal blandt andet også gå Caminoen for anden gang til marts, men jeg har rigtig meget glæde af de forskellige ruter, man kan gå i Vamdrup.

Annonce

Min bedste oplevelse i Vamdrup har været at...

... Jeg manglede en badmintonmakker, og det fortalte jeg om i en artikel i JydskeVestkysten. Bagefter var der så en kvinde, der ringede, som spiller badminton på et hold i Arena Syd, og det gør jeg også nu. Jeg har spillet badminton i rigtig mange år, så det var rigtig dejligt, at jeg fik muligheden for også at komme i gang med det igen.

Annonce

Som tilflytter ville jeg ønske at...

... Der var lidt mere gang i detailhandlen i byen. Jeg synes, at der er for få butikker. Jeg savner lidt flere tøjbutikker, eller en Matas, en Imerco, sådan noget i den stil, så jeg kører stadigvæk ofte til Kolding, hvis jeg skal købe tøj, men dagligvarer handler jeg altid lokalt. Jeg vil på den måde gerne bakke op om byen.

Annonce

Det, der har overrasket mig mest ved at flytte til Vamdrup, er...

... At der er dejligt stille, hvor jeg bor. Jeg var lidt bekymret, inden jeg flyttede ind, fordi jernbanen er ret tæt på, men jeg hører den faktisk slet ikke. Jeg er ret følsom over for lyd, og jeg har brug for, at der er ro omkring mig, og det er rigtig positivt, at jeg har fundet sådan et fredeligt sted at bo - og i øvrigt har rigtig søde naboer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce