Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Trætte af corona: Kreative sjæle savner fællesskabet

Hos Kreativ Forening vil man gerne lave tiltag, hvor det sociale samvær er i fokus. "Man behøver ikke at være specielt dygtig til kreative ting, for der er altid nogle, der kan hjælpe – og på den måde kan man jo også selv lære nogle færdigheder. Det er også en god måde at skabe sig et netværk på," siger (fra venstre) Bodil Nielsen, Ulla Beyer og Birtemarie Sørensen fra foreningens bestyrelse. Foto: Thomas Holl
Hos Kreativ Forening i Vamdrup glæder man sig til at kunne mødes igen og dyrke den fælles interesse og det sociale samvær.

VAMDRUP: Det vakte glæde mange steder rundt i hele Danmark, da en genåbningsplan forleden blev forhandlet på plads i Folketinget.

Også hos Kreativ Forening i Vamdrup, hvor man savner at kunne leve livet, som man gjorde engang.

- Vi glæder os virkelig til, at vi for alvor kan mødes igen med vores strikketøj, hækling, keramik, og hvad vi ellers har lyst til – uden at skulle tage alle de corona-forbehold, siger formand Birtemarie Sørensen, sekretær Ulla Beyer og Bodil Nielsen, der er bestyrelsesmedlem.

Annonce

De godt 35 medlemmer af foreningen mødes sædvanligvis hver anden uge, men har ikke gjort det i flere måneder. Sidste forår lagde foreningen alle aktiviteter ned, mens man i efteråret kunne mødes 10 deltagere ad gangen, hvis man meldte sig til.

- Men vi kom ikke for alvor i gang igen, før en ny nedlukning ramte Danmark i december. Siden har vi ikke været sammen i foreningsregi, siger Bodil Nielsen.

- Men når der kommer en varm og solrig eftermiddag, vil vi mødes uden for vores lokale på Jernbanegade 3A - selvfølgelig under de gældende restriktioner, siger Birtemarie Sørensen, der var en af initiativtagerne til Kreativ Forening i 2014.

Startede med Kreativ Festival

Egentlig opstod foreningen ud af arrangementet Kreativ Festival. Her kunne alle, der nørklede med håndarbejde, komme og sælge deres ting nogle eftermiddage midt i Vamdrup.


Vi glæder os virkelig til, at vi for alvor kan mødes igen med vores strikketøj, hækling, keramik, og hvad vi ellers har lyst til – uden at skulle tage alle de corona-forbehold

Bestyrelsen for Kreativ Forening


Kreativ Forening lejer sig ind i lokaler på Jernbanegade i Vamdrup. Og man håber, at man snart kan invitere offentligheden indenfor. Foto: Thomas Holl

- Siden var vi en del, der mødtes nogle gange i vinterperioden, og så opstod ideen om at stifte en forening. Det blev til Kreativ Forening, og vi holder i øvrigt stadig Kreativ Festival, fortæller Birtemarie Sørensen.

For nogle år siden flyttede man arrangementet til Arena Syd, hvor man et år havde besøg af godt 50 udstillere og 600 gæster.

- Der er både strik, hækling, trædrejning, keramik, blomster, smykker, kort og meget andet at finde rundt på standene, når vi holder festivalen. Og udstillerne kommer både fra Sønderjylland og Nordjylland, siger Ulla Beyer.

Imidlertid var man sidste efterår nødt til at aflyse arrangementet på grund af corona.

- Det var ekstra ærgerligt, fordi det ville have været den 10. udgave af festivalen, siger de tre bestyrelsesmedlemmer.

Annonce

Mænd er også velkomne

Foreningens medlemmer er i alderen fra 30 til 80 år – primært fra 50 til 75 – og det er alle sammen kvinder.

- Men mænd er altså også meget velkomne. Hvis de sidder og strikker og broderer derude, må de meget gerne komme og være en del af fællesskabet, siger Bodil Nielsen.

Foreningen har godt 80 kvadratmeter til rådighed på Jernbanegade 3A, hvor man lejer sig ind hos Mindefonden i Vamdrup, som ejer bygningen.

- Vi ville gerne have holdt åbent hus sidste år, men det måtte vi også aflyse. Men så må vi gøre det, når situationen igen er til det, lyder det.

Lige foreløbig glæder de sig bare til, at corona igen tillader dem at mødes og dyrke deres store hobby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce