Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Tusind delte opslag om stjålet camplet: Det var helt vildt overvældende

Campingferien for Anders Møller Balle, Camilla Oxholm Hansen, deres datter Isabella og den ældste datter på 14 år var kortvarigt i fare, men en tilfældig forbipasserende spottede deres stjålne camplet hos en virksomhed i Kolding. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
I ugen op til at Anders Møller Balle og familien skulle af sted på deres første campingferie, var deres camplet pludselig væk. Han satte sig til tasterne og efterlyste den på Facebook. Et opslag, som blev delt i hele landet, og som førte til, at campletten igen kom tilbage til familien.
Annonce

Vamdrup: Anders Møller Balle og Camilla Oxholm Hansens sommerferie har indtil videre budt på lidt mere spænding, end de lige havde håbet på. De købte for nogle måneder siden en gammel camplet lokalt i Vamdrup, fordi familien i år ville forsøge sig med campingferie, men ugen op til at de skulle af sted, var campletten pludselig væk.

- Jeg var på besøg hos min far på Fyn, og så ringede Camilla til mig og spurgte mig, hvad jeg havde gjort af campletten. Jeg svarede pænt, at den stod da i haven, men det kunne hun så fortælle mig, at det gjorde den ikke, og så var jeg jo sikker på, at der var nogen, der havde rendt med den, siger Anders Møller Balle, og Camilla er hurtig til at supplere:

- Men vi joker altid lidt frem og tilbage med hinanden, så der gik alligevel lige nogle minutter, før det gik op for mig, at den rent faktisk var væk, siger hun.

Anders Møller Balle fik hurtigt meldt tyveriet til politiet. Den efterfølgende dag var han rundt ved et par af naboerne for at høre, om de skulle have set noget, og der var ganske rigtigt en, der havde set to mænd sætte campletten på en bil og køre fra stedet.

- Den ældste datter på 14 år har sovet derude i løbet af ugen, så campletten har været slået op i haven, så jeg tænker, at der er nogen, der har set, at den stod der. Den er simpelthen så gammel, så vi havde da godt nok ikke lige regnet med, at der var nogen, der kunne finde på at rende med den, men der kunne vi da godt tro om igen, siger han grinende.

Annonce

Eftersøgt på Facebook

Efter at have talt med politiet og naboerne valgte Anders Møller Balle at lave et opslag på Facebook med et billede af campletten, et tilbud om en dusør på 1500 kroner og en opfordring til, at man skulle kontakte familien, hvis man spottede den.

- Der var ikke umiddelbart nogen reaktioner ved det første opslag, jeg lavede, men da jeg dagen efter tænkte, at jeg lige ville give det et skud mere, der skal jeg da ellers love for, at der skete noget, forklarer han.

Opslaget blev hurtigt delt næsten 1000 gange af personer fra hele landet, og det væltede ind med tilbud til familien om, hvor de kunne låne en campingvogn eller camplet til deres tur.

- Det var helt vildt overvældende at opleve, hvad folk de skrev til os. Der var blandt andet en på Sjælland, som skrev, at vi sagtens kunne låne hans campingvogn, når nu vi alligevel skulle på ferie i Rødvig. Et vildt fremmed menneske. Det var simpelthen sådan en fin gestus, siger Anders Møller Balle.


Det var helt vildt overvældende at opleve, hvad folk de skrev til os. Der var blandt andet en på Sjælland, som skrev, at vi sagtens kunne låne hans campingvogn, når nu vi alligevel skulle på ferie i Rødvig. Et vildt fremmed menneske. Det var simpelthen sådan en fin gestus.

Anders Møller Balle


Et par dage efter de mange delinger af opslaget ringede telefonen pludselig. I den anden ende af røret var en dame, som mente, at hun havde spottet campletten parkeret hos en bilvirksomhed i Kolding.

- Hun gik tilfældigvis tur i det område og ringede så til mig. Camilla havde bilen, så jeg kontaktede min bror, som var på vej til Kolding. Han svingede forbi virksomheden, og vi kunne så hurtigt se på nummerpladen, at det var den. Jeg sagde til min bror, at nu skulle han bare blive stående, siger Anders Møller Balle.

Anders Møller Balle og Camilla Oxholm Hansen fik heldigvis deres camplet retur og kunne få dage efter tage på campingferie i Rødvig. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Han gik derefter på jagt efter en bil hos naboerne for at komme til Kolding og få fragtet campletten hjem til den rette adresse igen, inden turen kunne gå til Rødvig Camping.

- Vi havde booket pladsen, så det var super irriterende, da den forsvandt, men det var jo så lige så dejligt, at den dukkede op igen. Det var virkelig tilfældigt og virkelig heldigt, at hun lige så det og havde set opslaget. Hun ville ikke have dusøren, men sagde at vi kunne købe en stor is til vores børn, men jeg tænker, at vi lige kører forbi hende en dag med et par flasker rødvin, siger Anders Møller Balle.

Annonce

Overvågning sat op

Det er ikke første gang, at familien oplever, at der er uindbudte gæster på besøg, og hændelsen med den forsvundne camplet får nu også konsekvenser i hjemmet.

- Vi har fået stjålet fra skuret før, og på et tidspunkt fandt vi en fuld mand, der var gået forkert, og det her var så dråben, så nu sætter vi altså alarm og noget overvågning op. Det er utroligt træls, at man ikke kan have sine ting i fred, siger Anders Møller Balle.

Da campletten kom retur kunne familien konstatere, at der var en skærm, der var flækket, og et par cykelstænger der manglede, men det var da heldigvis ikke en hindring for, at familien kunne komme af sted på campingtur.

- Vi købte den billigt for lige at teste af, om campinglivet er noget for os, og vi havde en rigtig god tur til Rødvig. Nu må vi se, om vi skal opgradere til en nyere model eller til en campingvogn på et tidspunkt, men selv den gamle model her, den bliver låst inde fra nu af, siger Anders Møller Balle grinende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce