Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Ung sangskriver udgiver eget album: Det er en drøm, der går i opfyldelse

I den ene ende af forældres hjem i Vamdrup har familien et stort rum, som fungerer som kombineret kontor og musikværelse. Her kan Emma Hørlyck øve sig og lytte til forskelligt musik. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Den 21. februar udkommer 21-årige Emma Hørlycks debutalbum, som hun selv både har skrevet sange og musik til. Vejen derhen har ikke været uden udfordringer for den unge sangskriver, som både har været igennem en skoletid med mobning og et år sygemeldt med stress, men igennem det hele har musikken, sangskrivning og familien været en stor støtte for hende.
Annonce

Vamdrup: De seneste mange måneder har noder og poesi, optagelse af musikvideo og et hav af indspilninger i et studie fyldt i kalenderen hos Emma Hørlyck, som siden september har arbejdet på sit debutalbum, der udkommer den 21. februar.

- Det er lidt en drøm, der går i opfyldelse, og det var meget stort for mig at sende mine sange videre, så albummet endelig kan blive helt færdigt, men det har godt nok også været et hårdt forløb, som til tider også har været lidt for presset for mig, siger Emma Hørlyck.

Hun sidder i sofaen i sit barndomshjem, hvor hun er vokset op i en familie, der til hverdag driver landbrug.

- Jeg kan godt se, at der er lidt langt fra traktorer og gummistøvler til at stå på en scene. Kontrasten er i hvert fald til at få øje på, men jeg tror, det har gavnet mig, at jeg er vokset op et sted, hvor der er både ro og plads til fordybelse, siger Emma Hørlyck.

Om Emma Hørlyck

Emma Hørlyck er 21 år og bor i øjeblikket hos sine forældre, som ejer en gård i Vamdrup.

Emma har tre søskende. En storesøster, en lillesøster og en lillebror.

I sin sangskrivning drager hun stor inspiration fra danske musikere og bands såsom Folkeklubben, Søren Huss og Peter Sommer.

Hendes debutalbum udkommer den 21. februar, hvor hun holder release-koncert på Helsingør Theater i Aarhus. Albummet har titlen "Fra en drømmer til en anden" og kommer til at koste 120 kroner.

Sammen med sit band spiller Emma Hørlyck en række koncerter i løbet af foråret og sommeren, blandt andet i både Vejle, Fredericia og Vamdrup.

Ved siden af sin musik arbejder hun i øjeblikket som vikar på en skole i Jels, hvor hun blandt andet underviser i musik.

Annonce

Skolegang og stress

Emma Hørlyck faldt for musikken, da hun i løbet af sin folkeskoletid begyndte at spille på blokfløjte, men årene i folkeskolen var ikke altid nemme for den unge sangskriver, som blev mobbet igennem en del af sin skoletid. Det var derfor først, da hun startede på efterskole i 2015, at hun for alvor begyndte at lege med tanken om at synge og skrive sine egne sange.

- Det var en øjenåbner, da jeg kom på efterskole, og jeg kom til at gå sammen med folk, som har samme interesse for musik, som jeg har. Jeg spillede en masse klassisk klaver, og jeg var derfor ret sikker på, at jeg skulle på MGK (musikalsk grundkursus, red.) og så siden på konservatoriet, siger Emma Hørlyck.

Efter efterskoleopholdet startede Emma Hørlyck derfor på grundkurset, men der gik bare tre måneder på uddannelsen, før drømmen brast.

- Jeg er meget perfektionistisk, og jeg havde enormt høje forventninger til mig selv, for det var jo bare den vej, jeg skulle, og da jeg så måtte indse, at det var det ikke alligevel, brød det hele bare sammen. Jeg lå herhjemme hos mine forældre og kunne nærmest ikke røre mig, siger Emma Hørlyck.

Hun blev sygemeldt med stress og boede hjemme hos sine forældre i et år, mens hun fik hjælp fra en psykolog og ikke mindst sine forældre.

- De var virkelig guld værd i den periode, og de var en fantastisk støtte. Jeg fik stille og roligt og med små opgaver hver dag arbejdet mig tilbage til at kunne fungere igen, og jeg tror, at det har lært mig rigtig meget. Især også i forhold til den proces med albummet, som jeg lige har været igennem, siger Emma Hørlyck.

Annonce

Arbejde med album

Både på efterskolen og sidenhen på et ophold på en højskole fandt Emma Hørlyck nogle gode venner og veninder, som hun begyndte at spille musik med, og særligt sangskrivning og legen med det danske sprog kom til at fylde meget for hende.

- Ord kan bare noget helt særligt, og poesi og sangtekster er en spændende måde at udtrykke sig på. Dansk kan på mange måder noget helt andet, end engelsk kan. Danske ord har mange flere nuancer og finurligheder, siger Emma Hørlyck.

Hun forklarer, at hun ofte har en notesbog med sig, for hun ved aldrig, hvornår hun i løbet af dagen bliver inspireret. Det kan både være i samtaler med folk, eller observationer hun gør sig på en gåtur. Efterhånden som det greb om sig med sangskrivningen, blev hun sammen med sine venner, som også agerer band på det kommende album, enige om, at det kunne være sjovt at prøve at udgive nogle af numrene.

- Det har været en fantastisk proces, men også helt vildt hårdt og meget mere omfattende, end jeg lige havde regnet med. Der skulle koordineres med musikere, bookes lokaler til udgivelsesfest, de færdige numre skulle pludselig konverteres til et andet format, siger Emma Hørlyck og kigger lidt op i loftet i stuen, mens hun tager sig let til hovedet:

- Der var bare rigtig meget at forholde sig til, men det har været meget lærerigt, siger Emma Hørlyck.

Emma Hørlyck bor i øjeblikket sammen med sine forældre på gården i Vamdrup, men når hun har sparet op til det, regner hun med igen at flytte i en lejlighed på egen hånd. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce

Fremtiden

Emma Hørlyck er flere gange blevet kontaktet af sangprogrammet X-Factor, der godt kunne tænke sig, at hun stillede op, men hun har hver gang takket pænt nej tak til en mulig kortere vej til stjernerne.

- Jeg er undervejs i arbejdet med albummet blevet mere og mere overbevist om, at musikken og sang er den vej, jeg skal. Jeg skal ikke tage en gymnasial uddannelse, for det er slet ikke mig. Jeg skal tro på mig selv og gøre det på min måde og i mit eget tempo, siger Emma Hørlyck.

Hun har selv betalt cirka 45.000 kroner for at udgive albummet, som til at starte med bliver trykt i cirka 500 eksemplarer.

- Udgifterne løber bare hurtigt op, så på den måde har det været rigtig fint, at jeg har kunnet bo hjemme ved mine forældre. Jeg forsøger dog at spare sammen, så jeg kan få råd til at finde min egen lejlighed, men lige nu tager jeg det hele lidt, som det kommer, mest af alt glæder jeg mig bare til at komme ud og spille mine sange rundt om i Danmark i løbet af foråret, siger Emma Hørlyck.

Når Emma Hørlyck skriver sange, er det ofte siddende ved et klaver eller et keyboard. På sit eget værelse har hun et elektronisk keyboard stående, som hun har koblet et par høretelefoner til, så hun ikke forstyrrer resten af huset, når hun spiller. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce