Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Byforum har indsendt høringssvar om ny midtjysk motorvej

Her ses de seks foreslåede linjeføringer i Vejdirektoratets VVM-undersøgelse for den sydlige strækning, som det indtil den 15. juni var muligt at indsende høringssvar til. Grafik: Vejdirektoratet
Som en del af arbejdet med en eventuel ny midtjysk motorvej har Vejdirektoratet sendt seks forskellige linjeføringer i høring. Vamdrup Byforum har afgivet svar, og formanden fortæller, at man helst ser, at en udvidelse af E45 sker, før en ny motorvej etableres.
Annonce

Vamdrup: I forbindelse med den netop afsluttede høringsfase for en mulig etablering af en ny midtjysk motorvej har flere end 650 borgere og foreninger indsendt høringssvar, og det gælder også for Vamdrup Byforum. Alt efter hvilken af de mulige seks linjeføringer, der vælges, kan motorvejen nemlig bevæge sig igennem en række områder nær Vamdrup.

- Den vestlige linjeføring løber gennem Vester Vamdrup og Bastrup og dermed gennem et område, hvor der allerede på nuværende tidspunkt forekommer støj fra Kolding Lufthavn og fra jernbanen, så det kan hurtigt blive larm fra mange forskellige kilder tæt på byen. Desuden kan en motorvej vestom komme til at hæmme udviklingen af boligområder, siger Helge Paulin, som er formand for Vamdrup Byforum.

Han peger desuden på, at det kan have en indvirkning på erhvervslivet i Vamdrup, som særligt er centreret omkring Bønstrup og Øster Vamdrup, hvis en af linjeføringerne øst om Vamdrup vælges.

- Det vil helt klart være bedst for den tunge trafik, at en af de østlige ruter vælges. Det vil give de bedste tilkørselsforhold for lastbiler, så det ikke lokale vejnet ikke belastes yderligere, siger Helge Paulin.

Mest af alt ser Vamdrup Byforum dog helst, at man kigger på at udvide E45, før man begynder at etablere en ny motorvej.

- Vi mener som udgangspunkt, at en udvidelse skal have førsteprioritet. Man bør først udtømme den mulighed og se, hvad det kan have af effekt, og så kan en ny motorvej indgå i næste fase, siger Helge Paulin.

Annonce

Godt samarbejde

Hele vejen igennem høringsfasen og i udarbejdelsen af de forskellige linjeføringer har byforum haft en god dialog med Vejdirektoratet, og det har blandt andet gjort, at en af de tidligere linjeføringer blev ændret.

- Man havde en idé om, at man kunne føre den igennem området ved Bastrup Mose, men der ved vi af erfaring fra tidligere, at jordbunden er sådan, at det nærmest ikke ville kunne lade sig gøre, siger Helge Paulin og fortsætter:

- Vi har et lokalkendskab, som andre ikke har, og derfor er det også glædeligt, at Vejdirektoratet har været lydhøre. Vi ser dog stadigvæk helst, at man udbygger E45 først, men hvis der kommer en ny midtjyske motorvej, håber vi naturligvis, at det tilgodeser byen, siger Helge Paulin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce