Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup IF bliver en del af stort fodbold-partnerskab

Vamdrup IF er fra det nye år blevet FSK -Topcenterpartnerklub i Kolding. Vamdrup IF bliver dermed klub nummer 16 ud af 17 i Kolding Kommune, som er en del af FSK. Arkivfoto: Timo Battefeld
Fra årsskiftet er Vamdrup IF ny partnerklub i elitedelen i Fodboldsamarbejdet Kolding (FSK) - Top- og Talentcenter i Kolding. Det giver mulighed for, at både trænere og spillere kan blive dygtigere, lyder det fra bestyrelsen i Vamdrup IF.
Annonce

Vamdrup: Da træningen i elitedelen af Fodboldsamarbejdet Koldings Top- og Talentcenter begyndte fredag den 17. januar, var det med Vamdrup IF som ny partnerklub. Det betyder, at det i fremtiden bliver lettere for Vamdrups fodboldspillere og trænere at blive endnu dygtigere til sporten.

- Det bliver blandt andet muligt for os at invitere elitetrænere ud til Vamdrup IF, hvis vi eksempelvis har et U14-hold, som vi ønsker, skal blive dygtigere til, hvordan man presser modstanderholdet på banen. Der vil også være arrangementer for trænere i klubben, som kan blive inspireret til, hvordan man kan gøre træninger bedre, siger Flemming Nielsen, der er bestyrelsesmedlem i Vamdrup IF.

Han understreger samtidig, at det giver gode muligheder for de exceptionelle talenter, der måtte være på fodboldbanerne i Vamdrup.

- De kan blive en del af ekstra træningssamlinger i Kolding sideløbende med, at de træner i Vamdrup, så på den måde åbner det op for, at de kan udvikle sig yderligere, siger Flemming Nielsen.

Om Topcentret

Kolding Kommunes bedste spillere i årgangene U10, U11 og U12 udvælges til at træne i topcentret, der er placeret hos Kolding IF.

Både i topcentret og talentcentret er der en ugentlig fællestræning, mens spillerne stadig træner og spiller kampe i deres egen klub.

DBU har i øjeblikket 30 topcentre rundt om i landet. Der kan være mellem otte og 48 pladser på hver årgang i et topcenter. Antallet afhænger af spiller- og befolkningsgrundlag. Topcentret i Kolding er tildelt 12 pladser på hver årgang.

Annonce

Lokal opbakning

Vamdrup IF har indtil årsskiftet været partnerklub hos Sønderjyske Topcenter, men har altså fra starten af det nye år valgt at skifte til Kolding, og det er der ifølge Flemming Nielsen flere årsager til.

- Vi samarbejder allerede med Kolding Kommune på flere områder, når det kommer til eksempelvis baneforhold og udvikling af faciliteterne ved Arena Syd, så det giver rigtig god mening, at vi også bakker op om det lokale elitesamarbejde, der er på fodboldfronten, og så er det ganske enkelt kortere afstand at køre til og fra træninger i Kolding, end der er til Rødekro, siger Flemming Nielsen.

Vamdrup IF vil på de kommende trænermøder i februar informere mere detaljeret om de nye tilbud og sammen med klubbens medlemmer og trænere se på, hvordan man bedst kan få nytte af det nye samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce