Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup: Røde Kors-butikken har fortsat mange ubudne gæster

Røde Kors-butikken i Vamdrup er fortsat et yndet mål for tyveknægte, der stjæler effekter på alle tidspunkter af døgnet. Foto: Thomas Holl
Genbrugsbutikken i Østergade har i mere end et år været plaget af tyverier. Overvågningskameraerne holder stadig ikke de uønskede gæster tilbage.

VAMDRUP: Røde Kors-butikken i Vamdrup har de seneste mange måneder været voldsomt plaget af tyverier. Og tendensen fortsætter.

Det konstaterer Connie Maigaard, der er daglig leder af butikken på Østergade.

- For godt et år siden satte vi overvågningskameraer op foran butikken. Det har nok holdt nogle fra at stjæle fra os, men vi må se i øjnene, at vi fortsat oplever alt for mange tyverier af ting, der skulle have været solgt til fordel for velgørenhed, siger hun.

Annonce

Der bliver især stjålet fra området foran butikken, hvor man kan stille sine donationer under et halvtag, og fra tøjcontaineren. Og det sker på forskellige tidspunkter af døgnet.

- Nogle er helt ligeglade og kommer lige efter lukketid. Andre dukker op midt om natten, siger Connie Maigaard.

Kontakter politiet

Hendes mand, Hans Ole Maigaard, der er frivillig hos Røde Kors i Vamdrup, tjekker videooptagelserne, hvis man har fået en melding om, at der har været mistænkelig aktivitet foran butikken.

- Hvis vi kan se, at der er tale om folk, der har stjålet fra forretningen adskillige gange, melder vi det til politiet, som så kan sigte de skyldige for tyveri. Det kræver naturligvis, at vi har vores dokumentation i orden. Drejer det sig om en person, der stjæler for første gang, kan vi også rette henvendelse til lokalbetjenten, som så vil bede vedkommende om at lægge penge for de stjålne varer i vores postkasse – og opfordre vedkommende til ikke at vise sig på området mere, siger Hans Ole Maigaard.


En kvinde havde stjålet en læderstol og gik hen til sin bil med den. Da hun konstaterede, at den ikke kunne være i bilen, gik hun tilbage med den og smed den foran butikken, så det ene ben knækkede af

Hans Ole Maigaard, Røde Kors-butikken i Vamdrup


Han fortæller om en hændelse, hvor tyven dog ikke fik held med sit forehavende.

- En kvinde havde stjålet en læderstol og gik hen til sin bil med den. Da hun konstaterede, at den ikke kunne være i bilen, gik hun tilbage med den og smed den foran butikken, så det ene ben knækkede af.

Annonce

Store og små ting

Det er i øvrigt både store og små ting, tyvene stikker af med. Også i butikkens åbningstid.

- Det kan for eksempel være møbler, men det kan også være varer, der koster to, fem eller 10 kroner. Men uanset, hvilke beløb der bliver stjålet for, forstår jeg slet ikke, at man vil stjæle fra en velgørenhedsorganisation, siger Connie Maigaard.

Hun understreger, at man gør flere ting for at forhindre tyverier fra butikslokalet.

- Vi har også overvågningskameraer inde i forretningen, og vi sørger for, at der altid er tre frivillige i butikken ad gangen. Det giver tryghed. Men det er ikke sådan, at vi går og tjekker, om der er nogle, der stjæler. Det har vi hverken tid eller lyst til, og de frivillige skal heller ikke gå og frygte for de konsekvenser, det eventuelt kunne medføre.

Connie Maigaard har også tidligere opfordret til, at man kontakter Røde Kors-butikken, hvis man gerne vil donere tøj og andre ting, i stedet for at stille effekterne foran butikken. Den opfordring gælder stadig. Man kan rette kontakt via Facebook-siden ”Røde Kors Butik Vamdrup”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce