Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup: Søbad rykker tættere på

Kolding Kommune har efter flere år nu fået klarlagt, at det er regnvandsbetingede udledninger fra kloaknettet, der har ført til, at Bønstrup Sø er fosforbelastet. Foto: Thomas Holl
Regnvandsbetingede udledninger fra kloaknettet i Vamdrup har gjort Bønstrup Sø fosfor-forurenet. Nu undersøger kommunen muligheden for at reducere belastningen.

VAMDRUP: I flere år har Kolding Kommune forsøgt at få klarlagt, hvorfor Bønstrup Sø i Vamdrup er fosforbelastet.

Nu har man fået svaret. Det viser sig, at synderen er kloaknettet i Vamdrup.

Det fortæller Poul Erik Jensen, der er byrådsmedlem for Socialdemokratiet i kommunen.

Annonce

Helt præcist har man lokaliseret tre ”regnvandsbetingede udledninger” fra kloaknettet til Bønstrup Sø. Derfor er kommunen lige nu i dialog med BlueKolding for at undersøge omfanget, mængder og muligheden for at reducere belastningen.

- Et stort plus

- Dermed kan vi forhåbentlig komme videre med at realisere en del af Bønstrup Sø som søbad, siger Poul Erik Jensen.

Poul Erik Jensen (S) fra Kolding Byråd håber, at man nu kan komme videre med planerne om at realisere en del af Bønstrup Sø som søbad. Arkivfoto: Martin Ravn

For fem år siden gik byrådet med til hans forslag om at få udarbejdet et idéoplæg om muligheden for at etablere et søbad med tilhørende strandareal ved Bønstrup Sø. Faktisk blev en del af søen - ved Jernbanegade - for mange år siden brugt til badning af byens befolkning.


Jeg tror, at det vil blive et stort plus for Vamdrup, hvis vi kan få et søbad i lighed med det, de har i Jels

Poul Erik Jensen, byrådsmedlem (S)


- Der er selvfølgelig også nogle privatretlige interesser, der skal indpasses i en løsning. Men jeg tror, at det vil blive et stort plus for Vamdrup, hvis vi kan få et søbad i lighed med det, de har i Jels, siger han.

Desuden er Kolding Kommune i dialog med Miljøstyrelsen om at få Bønstrup Sø optaget i Statens kommende vandområdeplan nummer tre, der er under udarbejdelse og som kommer i høring til sommer. Forvaltningen skal fremsende en redegørelse til Miljøstyrelsen inden påske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce