Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup-virksomhed bliver en del af nyt uddannelsesforløb

Virksomheden Delpro Wind vil fra foråret være med til at uddanne nye elektrikere til vindmøllebranchen. Pressefoto
Delpro Wind med base i Vamdrup har indgået et nyt samarbejde med Skive College om en elektrikeruddannelse, der skal klæde de studerende på i forhold til at arbejde i vindmøllebranchen og med grøn energi.
Annonce

Vamdrup: Til foråret kan man som noget nyt starte på en branchetonet elektrikeruddannelse, hvor al undervisning er tilrettelagt efter, at man efter endt uddannelse kan gå direkte ud og arbejde med grøn energiproduktion i vindmøllebranchen. Undervisningen udbydes af Skive College, mens praktikforløbet forgår i virksomheden Delpro Wind i på Bavnevej i Vamdrup.

- Der er mangel på elektrikere i vindmøllebranchen, og at der nu kommer en uddannelse, der er tilpasset branchen, synes jeg er meget positivt. Det er nemlig et specialiseret område, der kræver, at du har forstand på vindmøller og de systemer, du skal ud og arbejde med, fortæller Delpros administrerende direktør Jacob Rath i en pressemeddelelse.

Annonce

Grøn energi

Når man normalt tager en elektrikeruddannelse, lærer man et bredt spektrum af kompetencer indenfor el-området, men med denne uddannelse får man et gennemgående fokus på grøn energi. Det er et specielt område at arbejde indenfor, da kompleksiteten af arbejdet, sikkerhedskravene og træningskravene er meget høje. Med uddannelsen bliver kandidaterne klædt på til den virkelighed, de møder i jobbet, og de får en forståelse af, hvordan man arbejder, når man arbejder offshore.

- Vi ved, at Skive College har gode erfaringer med at videreuddanne vindmølleteknikere inden for el-branchen, og de er derfor allerede klædt godt på til at varetage denne opgave, siger Technical Department Manager i Delpro Wind, Jens Wind.

Elever fra hele landet kan optages på uddannelsen. Det er et samarbejde med en lang række virksomheder, der har gjort det muligt at få uddannelsen op at stå. Der afholdes således informationsmøder rundt om i landet, og mandag den 17. februar er det Delpro Wind, der inviterer til åbent informationsmøde. Det foregår fra klokken 17-18 på Bavnevej 50 i Vamdrup. Her kan man høre om uddannelsen og et fremtidigt job inden for grøn energi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce