Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup-virksomhed kåret som Årets Læreplads i det sydjyske: Her bliver ingen elever sat til at lave kaffe

Uddannelseschef på IBC Kristina Ringkjøbing-Christiansen havde både blomster og diplom med til virksomheden Treetops med base på Bavnevej i Vamdrup, da de kunne lade sig hylde som Årets Læreplads i det sydjyske. Foto: Mads Dalegaard
Virksomheden Treetops, som har base på Bavnevej i Vamdrup og leverer materialer til byggebranchen, er netop blevet kåret til Årets Læreplads i det sydjyske af IBC.
Annonce

Vamdrup: Det tog cirka fem minutter i samtale med Ricki Kjeldsen, stifter og medejer af Treetops, før 26-årige Julie Frederikke Pedersen havde besluttet sig for, at hun skulle bruge sin elevtid som en del af virksomheden, der leverer materialer til byggebranchen.

- Vi gik lidt rundt på virksomheden her og snakkede i nogle minutter, og så mener jeg, at Ricki sagde noget i retning af: Pladsen er din, hvis du gerne vil have den. Sov på det, siger Julie Frederikke Pedersen grinende.

Hun læser på en to-årig uddannelse til handelsassistent på IBC i Kolding og startede, efter en kort betænkningstid, hos Treetops i juli, hvor hun stort set med det samme blev kastet ud i de forskellige arbejdsopgaver.

- Jeg står blandt andet for at taste ordrer, passe telefoner, kontakt til lageret og følge op på ordrerne undervejs. Jeg synes selv, at jeg har ret meget ansvar, og det er også en af de ting, der er med til at gøre, at Treetops er en god læreplads, forklarer hun.

Det er eleven Julie Frederikke Pedersen (th.), som har valgt at indstille Treetops, hvor hun siden juli har været ansat og blandt andet arbejdet tæt sammen med en af virksomhedens ejere, Ricki Kjeldsen (tv.). Foto: Mads Dalegaard

Derfor var hun da heller ikke i tvivl om, at hun gerne ville indstille sin læreplads, som årets bedste, som siden 1999 er blevet kåret af blandt andre IBC, der i år modtog 14 lokale indstillinger.

Annonce

Stolthed og fri tone

Hos stifter og medejer af virksomheden, Ricki Kjeldsen, er der stolthed at spore over kåringen, men han forklarer samtidig, at de i hverdagen ikke tænker meget over, at Julie egentlig er elev.

- Jeg er selvfølgelig virkelig glad for, at hun har haft lyst til at indstille os. Hun er den første elev, vi nogensinde har haft, og man kan vist godt sige, at det er en succes, siger Ricki Kjeldsen og fortsætter:

- Julie indgår på lige vilkår med alle andre i virksomheden. Jeg er ikke fan af titler, så hos os er der ingen elever, som bliver sat til at lave kaffe. Vi forventer meget af hende, og hun lever heldigvis op til det. Når hun skal på skole i næste uge, kommer vi helt sikkert også til at kunne mærke, at vi mangler hende, siger Ricki Kjeldsen.


Julie indgår på lige vilkår med alle andre i virksomheden. Jeg er ikke fan af titler, så hos os er der ingen elever, som bliver sat til at lave kaffe. Vi forventer meget af hende, og hun lever heldigvis op til det.

Ricki Kjeldsen


Ansættelsen af Julie har derfor også givet blod på tanden i forhold til i fremtiden at have endnu flere elever i virksomheden.

- Det er helt sikkert noget, vi skal til at gøre os mere i. Vi har også brug for, at der kommer nye kræfter til byggebranchen, og som kan bidrage med nye øjne og nye idéer til, hvad man kan gøre på længere sigt, siger Ricki Kjeldsen.

Julie Frederikke Pedersen bor til dagligt i Odense og pendler derfor til Vamdrup, når hun skal på arbejde, og til Kolding, når hun har skoleforløb på IBC. Hun er i gang med at læse til handelsassistent, som er en uddannelse, der tager to år. Foto: Mads Dalegaard
Foto: Mads Dalegaard
Foto: Mads Dalegaard
Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

"Konkurrenceforvridning af værste skuffe": Tonnesen råber op om restriktioner, der fortsat tillader shopping i varehuse

Annonce