Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Virksomhed holder kontakten med hjemsendte medarbejdere: Vi har vores helt egen Phillip Faber

Gert Rasmussen er direktør for virksomheden Spekva, som i øjeblikket har cirka halvdelen af medarbejderne hjemsendt. Det har fået virksomheden til at tage de sociale medier i brug for at holde kontakten ved lige med medarbejderne. Foto: Spekva
De seneste mange uger har 22 medarbejdere været hjemsendt fra møbelvirksomheden Spekva i Vamdrup. For at aktivere de mange medarbejdere har virksomheden oprettet en fælles Facebook-gruppe, hvor direktøren ugentlig deler en hilsen, og der også bliver spillet virtuel bingo og sunget fællessang.
Annonce
Annonce

Den ekstra mil

En af de medarbejdere, som har været hjemsendt siden den 17. marts, er Ann Markussen. Hun hjælper normalt til både på kontoret og i kantinen, men har i de forgangne måneder i stedet fået tiden til at gå med rengøring, lange gåture og ikke mindst de forskellige tiltag på virksomhedens Facebook-side.

- Jeg synes, det er rigtig hyggeligt, at vi kan holde kontakten lidt på den måde og eksempelvis deltage i bingo. Forleden var jeg desuden sammen og hygge mig med et par af mine kollegaer, og der delte vi også et billede i gruppen. Det giver en følelse af fællesskab, og det er virkelig alletiders, siger Ann Markussen.

I starten af marts kunne hun desuden fejre 25 års jubilæum hos Spekva, og det blev også markeret på helt særlig vis.

- Gert kom personligt ud med en buket blomster til mig, og det synes jeg virkelig er meget prisværdigt. Da det var påske, var han eksempelvis rundt personligt ved os alle sammen og aflevere en lille gave, og det er bare med til at vise, at han tænker på os og gerne vil os som medarbejdere, siger Ann Markussen.

Vamdrup: Siden marts har 22 medarbejdere, som udgør halvdelen af de ansatte hos møbelvirksomheden Spekva i Vamdrup, været hjemsendt fra arbejdet på blandt andet snedkeriværkstedet og i marketingafdelingen. De mange uger hjemme har fået virksomheden til at tage sociale medier i brug for at sikre sig, at kontakten til de 22 hjemsendte medarbejdere bliver holdt ved lige.

- Det er lang tid at være væk fra sin arbejdsplads, og derfor følte vi, at vi som virksomhed også har et ansvar for at holde kontakten til medarbejderne, så de også stadigvæk føler, at de er en del af virksomheden, selvom vi lige nu står i en speciel situation, siger Gert Rasmussen, som er direktør i Spekva.

Det har betydet, at virksomheden har oprettet en privat Facebook-gruppe, hvor medarbejderne kan samles virtuelt og foruden en ugentlig hilsen og opdatering fra direktøren, bliver gruppen også brugt til diverse sociale arrangementer.

- En af medarbejderne er dygtig til at spille guitar, så han har leget vores helt egen Phillip Faber, som har spillet en sang, som han har lagt en video op af. Vi har desuden spillet online bingo, hvor vi har været rundt og købe forskellige gavekort til frisøren, vinhandleren og så videre i byen, så vi på den måde også bakker lidt op lokalt. Jeg synes, at vi fik pisket en god bingo-stemning op, selvom der er krisetid, fortæller direktøren.

Annonce

Afgørende kompensation

Ligesom mange andre har Spekva benyttet sig af regerings lønkompensationsordning til de hjemsendte medarbejdere. Det har betydet, at virksomheden har fået udbetalt cirka 1,4 millioner kroner, og det har været en afgørende hjælp for møbelvirksomheden.

- Vi er en virksomhed, som er afhængig af eksport til eksempelvis England og Norge, og når de markeder så lukker, er det klart, at det sætter en begrænsning på vores produktion. Så det har været alfa og omega for os, at vi har kunnet benytte os af lønkompensation. Det har gjort, at vi i hvert fald indtil videre har kunnet undgå at skulle afskedige medarbejdere, siger Gert Rasmussen.

Indtil videre løber perioden for de hjemsendte medarbejdere til den 8. juli, og virksomheden afventer derefter, hvad der så skal ske.

- Vi kan selvfølgelig godt frygte, at markederne kommer senere igang, end den periode ordningen med lønkompensation varer. Vi må indtil videre vente og se, hvad der sker, siger Gert Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce