Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Virksomhed indfører motion i arbejdstiden: Skal forbedre sundheden

Medarbejderne på fabrikken skal fremover holde aktive pauser, der gerne skulle forbedre sundheden. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Rockwool er sammen med fem andre virksomheder i Danmark udvalgt til at deltage i Dansk Firmaidrætsforbunds pilotprojekt Flere Aktive Arbejdspladser, der er støttet af TrygFonden. Formålet med projektet er at knække koden til, hvordan arbejdspladser kan indføre og fastholde kollegamotion i arbejdstiden.
Annonce

Vamdrup: Pulsen skal op, og ledene skal løsnes.

Det opskriften på de nye, aktive pauser, som medarbejder hos Rockwool skal vænne sig til i 2020. Rockwool deltager nemlig i pilotprojektet Flere Aktive Arbejdspladser, som Dansk Firmaidrætsforbund og TrygFonden står bag. Det oplyser Dansk Firmaidrætsforbund i en pressemeddelelse.

Formålet med projektet er i sin kerne at forbedre den fysisk og mentale sundhed på danske arbejdsplads, og Rockwool skal altså være med til at finde ud af, hvordan det bedst lykkes at gå gang i kollegamotionen og fastholde den.

Annonce

Sved på panden

Charlotte Lynge, der er HR partner i Rockwool, ser frem til smil på læben og sved på panden.

- Vi går helhjertet ind i projektet, og vi tilbyder nu vores medarbejdere en arbejdsdag, som indbefatter aktive pausebreaks med mulighed for at løsne led og stramme musklerne op. Det er samtidig planen, at pulsen skal op, så kinderne får lidt farve, siger Charlotte Lynge i pressemeddelelsen.

Hun håber på en god effekt blandt medarbejderne.

- Vi håber, at deltagelsen i projektet kan medvirke til, vi skåner vores medarbejdere for arbejdsbetingede lidelser. Vi har flere personalegrupper, der enten foretager "ensidigt gentaget arbejde" eller har akavede arbejdsstillinger, som belaster kroppen. De kontoransatte sidder deslige alt for meget ned - det er et faktum. Vi glæder os til nye vaner med kollegamotion, og vi glæder os til at dyrke sammenholdet, siger Charlotte Længe i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce