Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Yrsa opnåede ikke genvalg: - Jeg har haft tre gode byrådsperioder

Yrsa Mastrup fra Venstre fik 343 personlige stemmer ved kommunalvalget og blev dermed ikke medlem af det kommende byråd. Foto: Søren Gylling
Venstre-politikeren fra Vamdrup, Yrsa Mastrup, blev ikke genvalgt til byrådet ved kommunalvalget. Hun ærgrer sig over, at hun ikke kan være med til at fuldføre de igangværende opgaver, men glæder sig også over de 12 år, hun fik i byrådet.

Vamdrup: Tre perioder i byrådet i Kolding.

Det blev resultatet for Venstres Yrsa Mastrup fra Vamdrup. Hun fik 343 personlige stemmer ved kommunalvalget forleden, og det var ikke nok til at sikre hende en plads i det nye Kolding byråd.

Det tager hun med oprejst pande.

Annonce

- Det er spillets regler. Jeg har haft tre gode perioder som byrådspolitiker, så jeg føler mig meget privilegeret. Det er bare lidt træls, at jeg ikke kan være med til at fuldføre de opgaver, vi var i gang med, siger Yrsa Mastrup.

Beder man hende om at fremhæve et af de politiske resultater, hun opnåede i løbet af sine 12 år som byrådspolitiker, som hun er særligt stolt af, er hun ikke i tvivl.

- Jeg er meget glad for den 24/7-ordning, vi fik indført på genbrugspladserne i Kolding Kommune - dog med undtagelse af Lunderskov. Nu kan man komme af med sine ting når som helst, og ordningen er blevet en meget stor succes. Det er jeg rigtig glad for, siger Yrsa Mastrup, der selv fik ideen til ordningen.

Jeg har haft tre gode perioder som byrådspolitiker, så jeg føler mig meget privilegeret.

Yrsa Mastrup, Venstre, Vamdrup

1. suppleant

- Ideen opstod, da kommunen skar ned på biblioteksbemandingen og i stedet indførte selvbetjening udenfor åbningstiden. Jeg tænkte, at det måtte kunne lade sig gøre at gøre det samme, når det gjaldt genbrugspladserne, og det kunne det heldigvis.

Selv om det ikke blev til genvalg for Yrsa Mastrup, så slipper hun ikke lokalpolitikken helt, idet hun er 1. suppleant i det kommende byråd. Så hvis et Venstre-medlem melder forfald, skal hun træde til.

- Men hvad med kommunalvalget i 2025?

- Det tror jeg ikke, at jeg stiller op til, siger Yrsa Mastrup, som til gengæld nævner frivilligt arbejde som noget, hun gerne vil beskæftige sig med fremover.

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Padel er blevet populært i Vamdrup: Især de unge har taget sporten til sig

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vild med skak: Holger er blevet klubmester for 31. gang

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

2021 blev et vildt år på boligmarkedet: Også i Vamdrup eksploderede salget

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Efter nogle års pause: Nu er der gang i herrehåndbolden i Vamdrup igen

Ugeavisen Vamdrup

Ideen har hun haft i 12 år: Nu gør Charlotte Donslund sin vinforretning dobbelt så stor

Ugeavisen Vamdrup

Den gode stemning er vendt tilbage til SuperBrugsen i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Ester Brohus-koncert er aflyst på grund af corona

Ugeavisen Vamdrup

Ødis Forsamlingshus er snart i mål med renoveringsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Fjernvarme holder priserne uændret i 2022

Annonce