Annoncørbetalt indhold

Få styr på kreditlånet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Kreditlån er en lidt anderledes måde at låne penge på. Ligesom med alle andre lån, er der fordele og ulemper. Men i visse situationer, kan kreditlån være den rigtige løsning - du skal dog huske at se dig godt for.


Kreditlån eller kassekredit er betegnelser, som de fleste har hørt om. Men er det helt præcis det går ud på? På mange måder minder det om andre lån, men der er også markante forskelle. Her låner du reelt kun de penge, som du trækker fra lånet. Det er altså kun dette beløb, som du betaler renter på. Det kan give mening, hvis man er i tvivl om omfanget af ens udgifter.


De fleste, der vælger at tage et kreditlån, gør det, når der kommer uforudsete udgifter, eller hvis de har brug for en buffer i økonomien. Men det er ikke gratis at tage et lån, og derfor bør man tænke sig godt om inden, man tegner en kreditaftale. Læs mere om, hvad man skal være opmærksom på, inden man tager et kreditlån.


Forskellige størrelser, forskellig pris

Kreditlån findes i mange afskygninger og forskellige størrelser. Det betyder, at du som alle andre lån, skal være opmærksom på krav og betingelser. Sikr dig at renter og løbetid er rimelig, og på et niveau hvor du økonomisk kan være med. Det vigtigste, når man optager et lån, er at man har råd til at betale det tilbage inden for den aftalte tid.

Alt efter hvor stort et kreditlån er, så vil renten og løbetiden variere tilsvarende. Derfor skal du være helt sikker på, hvor meget du har brug for at låne, og at du kommer til at kunne tilbagebetale i hele periode. Det kan godt betale sig at gøre sin research ordentligt, hvis man vil finde billige lån.


Fordele og ulemper ved kreditlån

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved at tage et kreditlån. Dem skal man gerne opveje mod hinanden for at tage en kvalificeret beslutning. Hvis man sidder man store uforudsete udgifter, så kan det selvfølgelig være en mulighed. Man kan både tage et kreditlån i banken eller i et online pengeinstitut. Der er fordele og ulemper ved begge del. I banken skal du typisk kunne stille sikkerhed og redegøre for din brug af pengene.

Men ulemperne er, at der er udgifter forbundet med at optage et lån. Der er en række gebyrer, som man skal huske at regne ind i budgettet, når man vælger at optage et lån. Det er ingen måde at understrege, hvor vigtigt det er, at man sikrer sig, at ens økonomi kan bære lånet. Hvis du begynder ikke at kunne tilbagebetale til tiden, kan dit kreditlån gå hen og blive en meget dyr oplevelse.


Det skal du kigge efter

En online sammenligningstjeneste hjælper dig med at få et overblik over udbuddet af lån. Her kan du se efter faktorer som lånet ÅOP, rente, samlede tilbagebetalingsbeløb, den månedlige ydelse og gebyrer. Hvis der er et lån, der længere end 12 måneder, så er ÅOP en god indikator for lånets reelle pris. ÅOP er nemlig i tal for de årlige udgifter i procent, og det er en god måde at få en fornemmelse for, hvordan de mange faktorer påvirker hinanden over tid.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit