Annonce
Ugeavisen Vejle

Åbner ny café med super populært koncept: Velkendte ansigter vender tilbage til Vejle

Den kreative café har åbent tre dage om ugen og vil også gerne lægge lokaler til både børnefødselsdage, polterabend og firmaarrangementer, hvor deltagerne sammen kan prøve kræfter med for eksempel keramikmaling. Caféen efterglaserer og brænder keramikken, som gæsterne kan hente en uge senere. Privatfoto
Veninderne Tina Brødsgaard Andersen og Solveigh Munkholm Damgaard åbnede i sidste uge en kreativ café, hvor gæsterne selv kan dekorere deres keramik og få det brændt.

Vejle: En storbytendens er landet  i Vejle.

To veninder har åbnet en keramikcafé, hvor alle blandt andet har mulighed for at male keramik, dekorere tallerkner og glas med decoupage eller skabe blomster af crepepapir, mens de nyder en god kop kaffe.

Det er to velkendte ansigter, der nu vender tilbage til den by, hvor Tina Brødsgaard Andersen fra 2016 og fire år frem drev garnbutikken "Garn i  Skovhytten" i Rådhuspassagen, hvor hun havde Solveigh Munkholm Damgaard ansat.

Annonce

Nu har de sammen skabt et nyt tilbud til de kreative, og de henvender sig både til børn, voksne og bedsteforældre.

Skabe et kreativt frirum

- Vi åbner en café og et kreativt frirum, hvor du kan komme og lave kreative ting sammen med dine venner, kolleger eller børn, og hvor du hygger dig imens. Det er noget, der har spredt sig i de større byer rundt i landet, og vi tænkte: Hvorfor findes det ikke i Vejle, fortæller Tina Brødsgaard Andersen.

De to caféejere har fået et område i fællesarealerne i Spinderihallerne, og her vil caféen "Fra Hånden" have åbent tirsdag, onsdag og torsdag klokken 10 med varierende lukketider om eftermiddagen og torsdag med aftenåbent.

- Spinderihallerne er superfine omgivelser at være i og et fedt sted at starte. Men da Spinderihallerne er et start-up sted for virksomheder, er målet på sigt at finde et sted i byen, hvor vi kan åbne en fysisk café, fortæller Tina Brødsgaard Andersen.

Annonce

Venteliste i andre byer

De leder løbende efter egnede lokaler i midtbyen og vil bruge de tre ugentlige åbningsdage i Spinderihallerne til at vurdere behovet.

I første omgang åbner de to kompagnoner, Tina Brødsgaard Andersen og Solveigh Munkholm Damgaard, en kreativ café i Spinderihallerne. Her kan gæsterne købe kaffe, kage og andre sager i Spinderihallernes café, men planen er at de på sigt vil åbne egen café. Privatfoto

- Vi vil gerne se, om der er et behov i byen, og hvor stort det er. I andre byer er der venteliste på at komme ind i caféerne, og vi vil gerne se, hvor stort et lokale, vi får brug for, siger den tidligere butiksejer.

De har allerede fået en indikation på interessen, idet de arrangerede to kreative dage i Spinderihallerne op til påske. Her tilmeldte 80 betalende deltagere sig tilbuddet.

Annonce

Vil give hovedet fri

- Det bekræftede os i, at der er en interesse, og det bliver anderledes med caféen. Her kommer folk, og når vi har sat dem i gang, får de lov til at passe sig selv. Men vi vil også gerne lave workshops med tilmelding, hvor vi underviser og  tager fat i de tendenser, der er oppe i tiden, siger Tina Brødsgaard Andersen.

Der er mulighed for det meste, for vi er vilde med nye, sjove, skæve og kreative idéer, og vi håber, at rigtig mange vil være med.

Solveigh Munkholm Damgaard, medejer af café Ved Hånden

De håber netop at kunne fange en tendens i tiden, hvor de kreative sysler igen bliver dyrket.

- I en tid, hvor hovedet ofte er på arbejde, har vi et ønske om at give plads til, at man kan holde fri, og hænderne i stedet kan få lov til at skabe. Vi er begge drevet af at udfolde os kreativt, og vi savner at give vores glæde og begejstring ved det kreative videre til andre, fortæller Solveigh Munkholm Damgaard.

Annonce

Tror på projektet

Tina Brødsgaard Andersen er uddannet kunsthistoriker og har netop sagt sit kommunikations- og markedsføringsjob op. Hun håber dog at finde et job i samme branche på nedsat tid, mens resten af arbejdsugen skal bruges i den nye café, hvor Solveigh Munkholm Damgaard, der er uddannet designer, vil lægge alle sine arbejdstimer.

- Vi har hver især tre børn, hvoraf den ældste er 11 år, og vi håber begge, at vi kan komme til at leve af caféen og arbejde som selvstændige, uden at vi behøver arbejde 70 timer om ugen. For vi tror på projektet, og det er det her, vi vil, siger Tina Brødsgaard Andersen.


Annonce
Ugeavisen Vejle

Ikke længere hemmeligt: Se, hvem der skal være liebhaver-ejendomsmægler i Vejle for tv-kendissen Jesper Nielsen - 'vi bliver ikke smart-i-en-fart-mæglere'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Snart kan du leje kajakker på stranden og padle ud på Vejle Fjord - men 'det bliver ikke tivoli,' lover politikerne

Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Optog i Nørrebrogade

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tour de France

Mon det bli'r Vejles sommerhit? Nu har vi fået vores egen Tour de France-sang - lyt her til nummeret 'Vi kører Vejle gul'

VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Ny fantasy til tweens

Ugeavisen Vejle

Derfor er Ford Kuga så populær: Der er tale om en rummelig familiebil

Ugeavisen Vejle

Michael har netop solgt en af Vejles mest historiske restauranter: Nu afsløres hans nye job

Ugeavisen Vejle

Restauratør bag Vejles største havefest: 'Det bliver lige så vildt som i 80'erne og 90'erne - jeg bliver skuffet, hvis der ikke kommer over 1000'

Ugeavisen Vejle

For fire år siden mistede Jalal sine små tvillinger: Nu opkalder han nyt madhus efter sin søn

VEJLE

Byen får et nyt spisested lige ned til åen: Her vil Sicilie servere en velkendt rodfrugt - på en helt speciel måde

Ugeavisen Vejle

Lennarth vendte sit liv på hovedet: Så mange kilo har han smidt efter sin operation - 'Frygten for at dø sad i kroppen'

Ugeavisen Vejle

Stort tøjmarked skal sikre et sekscifret overskud - det vil kendt Vejle-firma donere pengene til: 'Det kommer til at gå vildt for sig'

Ugeavisen Vejle

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Annonce