Annonce
Ugeavisen Vejle

Ærlige restauratører: Sådan tjener vi penge på nedlukningen

Lars Berggreen, indehaver af Lido Caféen, var en af de første, der valgte en frivillig nedlukning. Foto: Flemming Larsen
Flere af Vejles restauranter holder lukket til midten af januar, fordi tilskudsordningen fungerer bedre end tidligere, og derfor er en bedre forretning. Munkebjerg Gruppen tabte tre millioner i december.

Vejle: Indehaveren af Lido Caféen i Vejle, restauratør Lars Berggreen, sagde det allerede før jul, nemlig at det ikke kan betale sig at holde åbent, efter regeringen kort forinden havde udstukket nye restriktioner.

Som flere af sine kolleger, kunne han godt leve med coronapas og mundbind. Men så kom der areal- og afstandskrav og begrænsede åbningstider, ligesom det var slut med servering efter klokken 22.

- Den frivillige nedlukning betyder, at jeg kan få 80 procent af udgifterne til løn og faste udgifter betalt. Det er trods alt kun et tab på bundlinjen på 20 procent, og det kan vi klare uden at skulle dreje nøglen, lød det fra Lars Berggreen, der også kunne se frem til at miste gæster på grund af biografnedlukningen.

Annonce

Han var den første i Vejle som valgte en frivillig nedlukning, og som efter planerne holder lukket til 18. januar.

De nye hjælpepakker betyder, at vi nu kan sende vores personale på arbejdsfordeling. Og da man samtidig har hævet beløbet til 23.000 kroner i måneden, taber vores ansatte helle ikke så meget som tidligere, siger Søren Riis.

Søren Riis, forpagter af Restaurant Skyttehuset

En bedre forretning

Siden har flere i restaurationsbranchen valgt at følge efter, blandt andre Restaurant Skyttehuset.

- De nye hjælpepakker betyder, at vi nu kan sende vores personale på arbejdsfordeling. Og da man samtidig har hævet beløbet til 23.000 kroner i måneden, taber vores ansatte helle ikke så meget som tidligere, siger Søren Riis.

Han erkender blankt, at der for ham er tale om en bedre forretning, end hvis han holdt åbent.

- I første omgang gælder hjælpepakke indtil 31. marts, så nu må vi se, hvornår regeringen lemper for restriktionerne igen, siger  Søren Riis.

Han havde også planer om at holde lukket til 18. januar, men åbner igen 11. januar, fordi han i denne uge har en fødselsdag og en barnedåb i ordrebogen.

- Jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at aflyse festen for disse kunder, siger Søren Riis.

Annonce

En god januar

Madindustrien holder også lukket. Indehaver Michele Poulsen ærgrer sig over corona-presset.

- Ordrebogen vidnede om en rigtig god januar med mange selskaber. Men vi kan godt mærke, at folk er bange for at mødes.

Ordrebogen vidnede om en rigtig god januar med mange selskaber. Men vi kan godt mærke, at folk er bange for at mødes.

Michele Poulsen, indehaver af Madindustrien

- Det, at vi skal lukke klokken 23 - og især det, at udskænkningen skal stoppe klokken 22, gør det svært at drive en ordentlig forretning, siger Michele Poulsen, der dog påpeger, at det ikke er en god forretning at holde lukket - trods kompensation.

Hun tilføjer, at ordreborgen ser godt ud i de kommende måneder, specielt i weekenderne, og at hun derfor håber, at Madindustrien igen kan komme til at holde åbent som normalt.

- Vi bruger tiden på at sætte i stand, vi er blandt andet i gang med at male og i gang med at renovere vores toiletter, siger Michele Poulsen, der regner med at åbne igen 18. januar.

På grund af corona har Madindustrien tidligere benytte to drivhuse til små selskaber op til otte personer, hvor der blev budt på flere serveringer i løbet af en aften. PR-foto
Annonce

Munkebjerg Gruppen taber millioner

Munkebjerg Gruppen, der driver Munkebjerg Hotel og Vejle Center Hotel i Vejle og Hotel Opus i Horsens, holder sine restauranter åbent.

René Aarby Sørensen adm. direktør for Munkebjerg Gruppen, måtte alene i december vinke farvel til 3 millioner kroner. Foto: Mette Mørk

- Vi har fortsat møder, der bliver afviklet alle tre steder. Her skal deltagerne have noget at spise, og så er der jo også vores ophold, siger Réne Aaby Sørensen, administrerende direktør for Munkebjerg Gruppen.

Han vurderer, at man i december tabte tre millioner kroner, fordi regeringen først kom med nogle anbefalinger, der senere blev til restriktioner, der var umuligt at leve med.

- Da anbefalingerne kom nogle dage før pressemødet, fik vi mange afbud. Og det tal voksede, da restriktionerne trådte i kraft, siger Réne Aaby Sørensen.

Munkebjerg Hotel måtte blandt andet aflyse sin populære nytårsaften.

- Vi har selvfølgelig forståelse for, at vi blive nødt til at gøre noget for at bringe smittettallet ned. Men restriktionerne skal være rimelige, siger Réne Aaby Sørensen.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Der blev fyret 15.000 klimakroner af om året: Nu kan Stefan drikke rødvin for pengene

Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejles svar på Emil fra Lønneberg sørgede for at byens udsatte fik deres livs bedste måltid

Annonce
Ugeavisen Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Alice lader dine drømme gå op i guld: Ny guldsmed i byen skaber personlige vielsesringe og mere til

Ugeavisen Vejle

Så mange vil gerne drive ishusene ved to af Vejles strande: Sikærs forslag har skubbet efterspørgslen i vejret

Ugeavisen Vejle

Ny og helt anderledes restaurant åbner på Vejles gågade: Restauratør vil give gæsterne et show ved bordet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce