Annonce
Ugeavisen Vejle

1015 private indbrud i Vejle: Sådan stopper husejere tyven på få sekunder

Indbrud rammer hvert år vejlensiske husejere. Lokal ekspert guider til, hvordan du holder tyven ude. Foto: PR Foto
Vejle var den kommune i Danmark med femte flest indbrud sidste år. En af de mest effektive sikringer mod ubudne gæster har hidtil været forbeholdt virksomheder, men nu er der godt nyt på vej til hårdtprøvede husejere.
Annonce

Vejle: 1015 gange sidste år kom vejlensiske familier og enlige hjem til et hus, der havde været indbrud i. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Ifølge lokal sikkerhedsekspert tager et privat indbrud hårdt på psyken.

– Det kan være slemt ubehageligt at være udsat for et indbrud, også selvom man ikke er til stede under tyveriet – bare idéen om at ens hus ikke længere er forbundet med fuldstændig tryghed, kan være en kilde til en gennemtrængende følelse af magtesløshed, siger Martin Ravnebæk fra Jansson Alarm i Vejle.

Et af de mest effektive værn mod indbrud i hjemmet er ifølge den vejlensiske sikkerhedsekspert en tågekanon, der på under 20 sekunder fylder lokalet med harmløs og lugtfri tåge, så tyven ikke kan se en hånd for sig. På grund af prisen er tågekanoner mest brugt af professionelle i butikker og på lagre samt af mere velhavende personer. Men nu er der godt nyt for de mange private i Vejle, der gerne vil sikre deres bolig bedst muligt.

Ifølge en redegørelse fra Bolius bliver de fleste indbrud begået om formiddagen mellem klokken 10 og 12 og om aftenen mellem 18 og 20. Der sker færrest indbrud om natten og tidlig om morgenen. Foto: PR Foto
Annonce

Udviklet til parcelhuse

Sammen med den danske virksomhed, Protect, tilbyder Jansson Alarm nu tågekanoner, der er specialudviklet til parcelhuse til omkring 6.500 kroner før montering.

– Når alarmen går af, fyldes rummet med tåge på ingen tid. Det er nok ingen overraskelse, at det er svært at gennemføre et indbrud, når man ikke engang kan se hænderne foran sig. Så selvom det ikke er skadeligt for tyven, vil vedkommende alligevel forsvinde lynhurtigt, siger Martin Ravnebæk fra Jansson Alarm i Vejle.

Annonce

Her er tyvene aktive

Danske Protect har leveret over 100.000 tågekanoner i mere end 50 lande via selvstændige distributører. Tågen er uskadelig for mennesker, dyr, elektronik og inventar.

– Indbrud er noget af det mest grænseoverskridende, man kan forestille sig. Derfor er det særligt tilfredsstillende, at vi nu kan tilbyde en effektiv sikkerhedsforanstaltning, som er til at betale for helt almindelige parcelhusejere i Vejle, siger Thomas Stig Thøisen, Nordic Sales Manager i Protect.

Ifølge en redegørelse fra Bolius er de mørke måneder fra oktober til februar det tidspunkt på året, hvor flest oplever indbrud. Jul og nytår topper listen over tyvenes travleste perioder, hvorimod der sker færrest indbrud fra april til juni. Det skyldes, at her opholder mange sig udenfor i nærheden af boligen, og det afskrækker tyvene.

De fleste indbrud i private hjem bliver begået om formiddagen mellem klokken 10 og 12 og om aftenen mellem klokken 18 og 20. Virksomheder er mest udsatte i aften- og nattetimerne.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce