Annonce
Ugeavisen Vejle

20-årig har åbnet trendy tøjbutik i Bryggen

Matilde V. Rasmussen har åbnet Carmas Closet i Bryggen. Første åbningsdag var onsdag 21. april, hvor store dele af Danmark genåbnede efter coronaen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Onsdag 21. april så en ny butik dagens lys i Bryggen. Navnet er Carmas Closet, og det handler om mode, at bytte til nyt og bæredygtighed.

Vejle: Carmas Closet. Det er navnet på en helt ny og ikke mindst trendy butik i Bryggen. Her handler det om bæredygtighed, at passe på miljøet, tøj til modebevidste kvinder, de nyeste trends og om at bytte sig til nyt – altsammen under konceptet cirkulation.

Bag butikken står den 20-årige Matilde V. Rasmussen. Første åbningsdag var onsdag 21. april, og allerede nu oplever den unge iværksætter, at der er stor interesse for det at cirkulere sit tøj og passe på miljøet.

- Jeg er rigtig glad, for der har allerede været mange herinde i butikken de første dage. Folk er enormt åbne for konceptet og flere nye vil gerne være med, lyder det fra Matilde V. Rasmussen, der oprindeligt kommer fra Juelsminde, men har valgt at åbne i butik i Vejle, fordi hun kan mærke, at mange i Vejle er åbne for nye trends og den bæredygtige tankegang.

Og fordi hun ved, at Vejle er en god handelsby.

Lader det cirkulere

Matilde V. Rasmussen har sørget for at gøre bytteprocessen enkel for kunderne.

- Man melder sig ind som medlem af Carmas Closet, vælger fem til 10 stykker kvalitetstøj derhjemme i klædeskabet. Det skal være renvasket, og så skal det være trendy. Bagefter indleverer man tøjet her i butikken. Vi vurderer så og vælger ud, damper tøjet og sørger for at præsentere det flot her i butikken, forklarer Matilde V. Rasmussen.

Tøjet i butikken inddeler Matilde V. Rasmussen efter farver og stil. Det giver kunderne et bedre overblik over, hvordan de kan kombinere de forskellige styles. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

I Carmas Closet kan man for eksempel finde tøj fra Malene Birger, Neo Noir og Mads Nørgaard, men det kan også sagtens være, at der er noget fra brands som Zara eller Hennes & Mauritz. Og i butikken vil man også kunne finde styles fra kendte influencere. Lige nu er der tøj hos Carmas Closet fra Lina Rafn, hvilket Matilde V. Rasmussen er både stolt og beæret over at kunne have.

Annonce

Cirkulation og coins

Hun fortæller videre, at man som medlem af Cramas Closet modtager såkaldte coins for det, som man indleverer. Disse coins kan man så handle for i butikken. På den måde behøver man ikke at have pengepungen op af lommen, men blot lade sit tøj cirkulere og “købe” nyt cirkuleret tøj. Det cirkulationstøj, som man har købt, kan man så enten have glæde af i mange år, eller måske endda bytte det igen til nogle andre styles en anden dag.

Matilde V. Rasmussen er lykkelig for, at hun nu kan omgive sig med trendy modetøj og endda under et bæredygtigt koncept. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- På den her måde vil det også altid være sådan, at vi nærmest har noget nyt i butikken hver eneste dag. Og nogle gange skal man være hurtig, hvis man har fået øje på nogle bestemte styles, for der er som regel kun én af hver slags, siger Matilde V. Rasmussen.

Man kan i øvrigt også godt komme “ind fra gaden” og købe tøjet i butikken for almindelige danske kroner.

Annonce

Èt stort klædeskab for bæredygtighed

- Jeg synes, det er vigtigt at tage ansvar i forhold til overproduktion af tøj. Og det kan man jo gøre ved at forbruge mindre, hvilket netop er det vi gør, når vi cirkulerer og dermed gør brug af de ressourcer, vi allerede har, siger Matilde V. Rasmussen, der lige siden hun var ung teenager har interesseret sig for at sammensætte tøj og ikke mindst låne tøj af og til sin søster og sine veninder.

Alt i butikken er udstillet, så man tydeligt får sig et indtryk af, hvad man kan finde hos Carmas Closet. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

I dag kan hun slå døren op til et meget større klædeskab, hver eneste dag. Til glæde for mange modebevidste kvinder. Nemlig Carmas Closet.

Den unge iværksætter har i øvrigt tidligere været ansat hos Zara, Samsøe og Gina Tricot. Og sammen med sig i butikken har hun flere modebevidste og erfarne trendspottere.

Matilde V. Rasmussen har åbnet Carmas Closet i Vejle. Første åbningsdag var onsdag 21. april, da store dele af Danmark genåbnede efter coronaen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce