Annonce
Ugeavisen Vejle

22-årig indbyder til læsekreds om filosofi

- En filosofi-læsekreds kan give et fællesskab, man ikke rigtig kan finde andre steder. Jeg er sikker på, at Vejle er så stor en by, at der vil være interesserede nok til mindst en læsekreds, forventer Nicolai Dahl Rasmussen. Foto: Vejle Bibliotekerne
Annonce

Vejle: Nicolai Dahl Rasmussen fra Give vaklede mellem at læse filosofi og læse til lærer. UCL i Jelling vandt, men efter et semester med anvendt filosofi på universitet i Aalborg har han absolut ikke opgivet interessen for filosofien. En lidenskab, han gerne vil dele med andre.

Nicolai Dahl Rasmussen efterlyser en bred læsekreds - gerne mennesker med forskellig alder og erfaring og bidrag til læsekredsen - som kan mødes på Vejle Bibliotek i løbet af efteråret og diskutere filosofi-tekster. Præcis hvilke finder læsekredsen ud af i fællesskab.

- Men Aristoteles er et godt sted at starte. Han formulerer de grundlæggende overvejelser, og han er en del af den praktiske filosofi. Det siger mig mere og er ikke rent teoretisk, fortæller Nicolai Dahl Rasmussen, der godt ved, at filosofi kan lyde lidt verdensfjernt og snørklet.

Men for eksempel Aristoteles skrev meget ligetil og dagligdags. Her er guldkorn og pointer, som alle kan spejle sig i.

- Mange af de tanker og kernebegreber, der ligger i vort sprog kan føres tilbage til Aristoteles. Filosofi er basalt spændende og interessant, og det skal være lyst og interesse, der driver læsekredsen, forsikrer den lærerstuderende.

Interesserede kan henvende sig til bibliotekar Else Zararias, mail ez@vejlebib.dk / telefon 40 42 87 68, for at høre nærmere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Blomster fra en glad dreng

Ugeavisen Vejle

Koncert i Mølholm Kirke

Annonce