Annonce
Ugeavisen Vejle

250 kvadratmeter med genbrugsting: Dorit vil sælge lopper i Vinding

Dorit Kyndesen begyndte at sælge genbrugsting, fordi hun syntes, at det var synd at smide gode loppefund ud. Og for at samle penge ind til hjemløse hunde i Thailand. Foto: Flemming Larsen
Dorit Kyndesen vil sælge gode loppefund fra sin nye forretning på Boeskærvej 9 i Vinding. Her er 250 kvadratmeter fyldt med genbrug.

Vinding: Der ligger dækkeservietter med høns og påskekyllinger på det brugte bord i baglokalet i Dorit Kyndesens forretning. Lidt symbolsk, for til påske åbner den erfarne kræmmer sin nye butik "Dorit's Lopper" på Boeskærvej 9 i Vinding.

250 kvadratmeter med genbrugsting - noget har hun handlet sig til, andre ting stammer fra dødsboer.

- Jeg har ikke rigtigt fundet ud af, om der skal været pænt eller rodet i min nye butik. Det må kunderne være med til at afgøre, smiler kræmmeren, der handler med gode loppefund, dels fordi hun ikke kan lade være, og dels, fordi hun mener, at tingene er for gode til at smide ud.

Annonce

Stort branchekendskab

Dorit Kyndesen har tidligere handlet med lopper fra Loppelux i Fredericia, senere havde hun en stand hos det nu lukkede Nebbe Marked ved Gårslev og senest er genbrugstingene blev solgt fra Vintage Loppen i Erritsø.

- Jeg fik idéen til at sælge genbrugsting sammen med en veninde. Vi handlede for sjov, og for at samle penge ind til hjemløse hunde i Thailand, så det gik til et godt formål, fortæller Dorit Kyndesen.

Selv om Kyndesen først skal til at åbne, er de 250 kvadratmeter allerede fyldt godt op. Her er alskens ting og sager: Afsyrede skabe og kommoder, møbler, lamper, porcelæn og masser af nips.


Jeg har ikke rigtigt fundet ud af, om der skal været pænt eller rodet i min nye butik. Det må kunderne være med til at afgøre

Dorit Kyndesen, kræmmer


- Jeg havde håbet, at jeg kunne have holdt en ordenlig "påskefrokost", hvor jeg kunne have budt kunderne på lidt til maven og lidt til halsen, men det har corona-rekstriktionerne sat en stopper for. Desværre. Det må blive en anden gang, forklarer Dorit Kyndesen, mens hun viser rundt mellem de mange genbrugsting.

Hunden Maggie er det eneste, der ikke er til salg hos Dorit's Lopper. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Maggie er ikke til salg

Det eneste, der ikke er til salg er hunden Maggie Kyndesen.

- Den er en del af inventaret. Maggie er det første, mine trofaste kunder spørger efter, og den er også med, når jeg er på landevejen, nemlig som chauffør i mit eget kurerfirma, siger Dorit Kyndesen, der under coronaen ikke har haft så meget at køre med, men som til gengæld så har haft tid til at få indrettet sin nye butik.

Dorit's Lopper har åbent hele påsken, fra skærtorsdag over langfredag, til weekenden lørdag og søndag og til anden påskedag om mandagen fra klokken 10 til klokken 16.

Herefter er det tanken, at hun kun vil holde åbent i weekenderne fra klokken 10 til 16, og efter aftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce