Annonce
Ugeavisen Vejle

67 aktører fortæller om forkælelse: Gastro Guide skal tiltrække madglade turister

Ravnsminde Gårdbutik er et af tilbuddene i guiden. Her kan man kombinere handel med en naturoplevelse. PR-foto
VisitVejle har opdateret sin digitale madguide. 67 aktører er klar til at forkæle madelskende turister og vejlensere.

Vejle: VisitVejle har opdateret sin digitale, kulinariske guide "Gastro Guide". Den digitale guide tæller nu 67 aktører, og skal efter planen få turister og os vejlensere til at gå på jagt efter det næste "gastro-måltid". Eller gå på jagt efter noget lækket, hvis vi er lidt småsultne.

I guiden finder man sine favoritsteder, og tanken er, at man planlægge sin egen rute: Uanset om man er på gåben i midtbyen, på cykel eller i bil.

- Vi har skabt et univers, hvor brugeren kan gå på opdagelse: Udforske og blive inspireret, gemme ens favoritter, planlægge sine egne ruter og dele dem med venner og familie.

Annonce

- Ruten kan overføres til Google Maps. På den måde kan man skræddersy sin egen "gastroferie", fortæller Maria Sommer, projektleder på projektet, i en pressemeddelelse.

Vejles DNA

Gode råvarer er er en del af Vejles DNA, og der er - i følge Visitvejle - masser af oplevelser for den madglade gæst. Guiden samler en række fødevarevirksomheder, alt fra caféer og restauranter til gårdbutikker og delikatesseforretninger.

- Da vi  besluttede os for at udgive guiden, opstillede vi en række parametre for udvælgelsen af virksomheder. Vi går efter det lokale og "det særlige danske udtryk", samt lokale råvarer af højeste kvalitet, hedder det i pressemeddelelsen.

I midtbyen i Vejle er der også meget at komme efter. En strøgtur kan kombineres med en lækker frokost. PR-foto

Mette Sommer slår på, at bæredygtighed er i fokus.

- Vi ønsker at inspirere til at købe lokalt og i sæson. Det kan man for eksempel gøre i de mange gårdbutikker, som ofte byder på en helhedsoplevelse, hvor man blandt andet kan se og klappe forskellige  dyr, opleve forårets nuttede dyreunger og samtidig købe lækre råvarer med hjem - og endda uden et coronapas, da aktiviteterne foregår udenfor, fortæller hun.

Gastro Guide

Den digitale version kan opleves på: www.gastro-guiden.dk.

Lige nu findes guiden kun på dansk, men skal efter planerne også udkomme på engelsk.

Aktørerne i guiden udvælges på basis af en række opstillede parametre såsom lokale råvarer, en særlig dansk oplevelse og bæredygtighed.

Da Gastro Guide  udkom i 2019 var det - ifølge Maria Sommer - VisitVejles mest efterspurgte brochure.

- Siden er der kommet flere fødevare- og gastro-virksomheder til.  Opbakningen fra producenter og firmaer har været stor, og vi kan i sandhed mærke, at de brænder for deres fødevarer, fortæller Maria Sommer.

Annonce

Det ekstra krydderi

Den opdaterede version af guiden lanceres nu for at sætte skub i gastro-oplevelserne op mod højsæsonen, efter at Danmark længe har været ramt af corona-restriktioner.

- Vi vil gerne inspirere borgere og turister, så de allerede nu kan planlægge deres sommerferie. En tur i Givskud Zoo, Legoland eller Økolariet kan fint kombineres med en kulinarisk oplevelse, siger Maria Sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Irmas brevkasse: Datter vil ikke spise

Annonce