Annonce
Ugeavisen Vejle

Affald: Adoptionsklasse sætter sit præg på Vejles nye ressourcecenter

Eleverne fra adoptionsklassen har fået et meget større indblik i det arbejde, AffaldGenbrug gør. PR-foto
Eleverne fra AffaldGenbrugs adoptionsklasse går nu i 5. klasse, og der er sket meget, siden de første gang indtog mødelokalet på genbrugspladsen i Vejle for fire år siden.
Annonce

Vejle: Legoklodser, højt humør, karton, tape og tusser i alle regnbuens farver - og så en flok engagerede elever med mange gode ideer. Det er en del af opskriften på den store succes, som AffaldGenbrugs samarbejde med adoptionsklassen fra Petersmindeskolen er.

Og resultatet fra onsdagens skoledag på genbrugspladsen i Vejle var ingen undtagelse. På dagens skema stod Idéudvikling af Vejles nye RessourceCenter, og det skortede ikke på gode ideer til, hvordan det kan blive endnu sjovere at tage på genbrugspladsen. - Det er meget spændende for børnene at blive inddraget i idéskabelsen i forbindelse med det kommende ressourcecenter. De havde endnu engang en rigtig fin og udfordrende dag, hvor de med tegninger og byggeklodser fik lov til at vise alle deres gode ideer, fortæller Birthe Bach Sørensen, lærer i 5. a. på Petersmindeskolen, i en pressemeddelelse. Eleverne fra adoptionsklassen har fået et meget større indblik i det arbejde, AffaldGenbrug gør, og både de og medarbejderne får ny viden og nye ideer med, hver gang de er på besøg. Det er børnenes fremtid, det handler om, og derfor bliver deres input naturligt også en del af forberedelserne til RessourceCenter Vejle.

Adoptionsklassen

Adoptionsklassen er et resultat af initiativet "Virksomheder adopterer skoleklasser", som VirksomhedsNetværket har lanceret for år tilbage. Initiativet udspringer af et ønske om et tættere partnerskab mellem virksomheder og en skoleklasse.

Ideen er at styrke forholdet mellem skole og erhvervslivet, så eleverne lærer diverse arbejdspladser og jobfunktioner at kende.

Partnerskabet inddrager alle fag i skolen, og det er både skoleklasser fra folkeskolen, friskoler og private grundskoler, der indgår i initiativet.

Annonce

Umage parløb viser vejen

Eleverne fra Petersmindeskolen har nu fulgt arbejdet i AffaldGenbrug i fire år, og det har været et spændende forløb både for eleverne og medarbejderne i AffaldGenbrug. For eleverne giver mødet et vigtigt indblik i de mange forskellige arbejdsfunktioner på en arbejdsplads som AffaldGenbrug - og så får de som bonus et naturligt indblik i vores arbejdsområder genanvendelse af affald, bæredygtighed, klima og miljø. Men det er ikke kun børnene, der har stor glæde af samarbejdet - Det giver i høj grad også pote for medarbejderne i AffaldGenbrug. - Vi lærer rigtig meget af vores samarbejde med børnene. Klimaet og miljøet fylder godt i deres bevidsthed, og de vil gerne være med til at gøre en forskel i deres egen baghave. Det kan vi tydeligt mærke, når vi arbejder med dem. De har rigtig mange gode ideer, som vi selvfølgelig tager med os i vores arbejde - både med at udvikle nyt undervisningsmateriale til skoler, planlægge nye udstillinger på Økolariet og etablere et nyt ressourcecenter, siger Torben Andersen, underviser og inspirator, Økolariet, Vejle Kommune.

/larsen

I idéskabelsen har eleverne blandt andet arbejdet med legoklodser og karton. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Åbent Hus hos Senior Erhverv

Annonce