Annonce
Ugeavisen Vejle

Affaldsindsamlingens grand old man: Jens tager sin sidste tørn

Jens Mols har samlet affald siden 2007, og har således i mange år været en god ambassadør, når det handler om at holde naturen ren. PR-foto
Jens Mols har som kontaktperson for Brokonsortiet Hagen været en del af Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling siden begyndelsen i 2007. I år er det hans 15. indsamling i DN-regi og også den sidste som kontaktperson for konsortiet.

Vejle: Vejle Fjord glider lige så stille og spejlblankt ud i Lillebælt og Kattegat, som strækker sig lige så langt, øjet rækker. Det er en smuk, kølig og vindstille dag. På toppen af en skrænt med panoramaudsigt til Vejle Fjord, Træskohage Fyr og den ene af to døtres arbejdspladser, Hotel Vejle Fjord, ligger Jens Mols’ 250 kvadratmeter smukke landejendom fra midten af 1960’erne.

Jens Mols er kontaktperson for Brokonsortiet Hagens årlige affaldsindsamling, som Grønt Forum i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening har holdt i Vejle kommune i 15 år. Han tilmeldte konsortiet til den allerførste indsamling tilbage i 2007.

Annonce

Godt opdraget

- Vi samlede allerede affald herude, inden Danmarks Naturfredningsforening begyndte at arrangere indsamling, og det har vi gjort siden begyndelsen af 1980’erne. Vi har nemlig den holdning, at naturen er et fælles ansvar, og den skal vi passe godt på. Og så er vi bare helt generelt godt opdraget til at samle det affald op, som vi måtte få øje på, og få det smidt korrekt ud, siger Jens Mols i en pressemeddelelse.

I år kan han sammen med resten af området fejre 40 års jubilæum som affaldsindsamler og for 15. år i træk melde sig under Danmarks Naturfredningsforeningens årlige indsamlingsweekend den 17.-18. april.

Men i år bliver det Jens Mols’ sidste som kontaktperson for Brokonsortiet Hagen.

Annonce

Foretrækker breve frem for mails

- Min gode nabo, Kirsten Jungersen, overtager den post. Jeg er ikke digital, så jeg passer ikke så godt ind i samfundets rammer længere. Jeg fastholder, at jeg vil have mine breve med postvæsenet. Det gør det noget mere bøvlet i forhold til administrationen ved sådan en indsamling, hvor det meste jo foregår over mail i dag, siger han med et smil.

Han er ikke ked af at skulle trække sig. Det er en beslutning, han selv har truffet, og den hviler han godt i. Et langt liv med spændende udfordringer og dramatiske begivenheder har formet en mand, der altid ser på lyst på tilværelsen, altid har et smil på lager, og som står 100 procent ved sig selv.

- Jeg synes jo, at jeg har haft et heldigt og godt liv, også selv om der selvfølgelig har været svære tider, siger han og fortsætter efter en lille tænkepause:

- Men et af mine helt heldige øjeblikke var, da jeg forelskede mig i den her 2.000 kvadratmeter store grund på en køretur tilbage i 1964. Det har været min faste base lige siden, og vi har sådan et godt sammenhold herude, som også omfatter meget andet end affaldsindsamling. For eksempel opsætter vi hvert år vores badebro, som vi fik tilladelse til at opføre tilbage i 2008, og så er der jo Hagefesten og Skt. Hans festen. Heldigvis er der altid god opbakning til det hele, siger han.

Annonce

Vandt bustur

Når affaldsindsamlingen går i gang, begynder den altid med fælles morgenmad, og indsamlingen slutter som regel med pølser på grillen. For det er lige så meget sammenholdet, det handler om.

- Da vi deltog det første år, vandt vi konkurrencen om at indsamle mest affald. Med den her beliggenhed lige ved Vejle Fjord, Lillebælt og Kattegat, så skyller der jo masser ind på land i løbet af vintrenes storme fra øst. Så vi kunne jo det første år bidrage med bådvrag og andet godt, som fik vægten til at overgå alle andre, siger Jens Mols.

Konkurrencens hovedpræmie var et gavekort til Svends Rutebiler, som Brokonsortiet Hagen omvekslede til en bustur til Silkeborg og Gl. Rye.

- I dag er der ikke så meget at komme efter ved stranden rent affaldsmæssigt. Det skyldes til dels, at vi har haft nogle relativt rolige vintre, og dels at vi bare helt generelt er gode til at samle affald op løbende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce