Annonce
Ugeavisen Vejle

Aktiv ferie for Finlandsparkens børn: Fælles om skrald og hinanden

Ting, der skulle være smidt ud, er blevet til kreative figurer i hænderne på børnene i Finlandsparken. Assisteret fra venstre af projektkoordinator Signe Offersen, bydelsmor Mariam Hedeby, frivillig Nancy Pedersen, klyngeleder Preben Pedersen samt tovholder Ann Brøgger. Foto: Jørgen Hasseriis
I Finlandsparken har lokale børn og familier gjort boligområdet grøn og bedre at bo i gennem kreativitet og leg.
Annonce

Vejle: Det er ikke ny viden, at skrald kan genbruges. Men ny viden er det i Finlandsparken, at børn og voksne i fællesskab omkring en aktivitet med at genbruge ting, der ellers skulle være smidt ud, kan skabe noget sammen.

Kreative figurer er blevet lavet af pap, snørebånd, balloner, køkkenruller, gamle bøger og mange andre ting. Og det er ikke alene gavnligt for miljøet, men også for sammenholdet og det at være naboer til hinanden.

Det vidner projektet "Skralderi"-ugen om, der torsdag 9. juli mundede ud i en fernisering af mange fine kreationer, som små, ferme fingre havde brugt mange timer på.

Ferniseringen blev holdt i Innovativ Klynge på Finlandsvej 61 - det praktiske mødested i Finlandsparken, der året rundt yder hjælp til beboerne, når der er bøvl med foto, computer og  nem-id.


Børnene gik decideret rundt og ledte. De var super åbne over for, hvad det handlede om

Ann Brøgger, tovholder "Skralderi"-ugen


Den boligsociale indsats Helhedsplanen Vores Vejle har været med til at bakke op om initiativet i Finlandsparken, og projektkoordinator i Helhedsplanen, Signe Lebahn Offersen, ser det som et vigtigt skridt til at bevare Finlandsparken som et godt sted at bo. Hun er overrasket over, hvor mange der viste interesse for projektet:

- Det var en meget større succes, end vi havde regnet med. Egentlig var det bare tænkt som en åben aktivitet, men da mange børn har måttet blive hjemme i år på grund af corona, har der været mange børn forbi. I går var der over 30 med, da vi gik på skraldejagt her i området, fortæller hun.

Annonce

Det skal leges

Det er dog de frivillige i aktivitetsudvalget i Finlandsparken, der har været drivkraften i projektet og omsætte ideer til handling. Tovholder Ann Brøgger bor selv i Finlandsparken. Den uddannede grafiske designer kan konstatere, at over 100 personer, såvel børn som forældre, har været involveret i løbet af skraderi-ugen.

Dima har lavet en mus af en gammel bog, noget pap og nogle snørebånd - og så et stykke pels, der er blevet skåret lidt til. Foto: Jørgen Hasseriis

Hun og de øvrige involverede - bydelsmor Mariam Hedeby, klyngeleder Preben Pedersen og frivillig Nancy Pedersen - jubler over skralderiugen, hvor der også har været besøg af Økolariet, der har fortalt om skrald og sortering og om, hvad affaldet gør ved vores natur.

Ann Brøgger fortæller, at der i forbindelse med en indlagt skraldejagt i nabolaget, hvor børnene gik på jagt efter affald, der er smidt i naturen, var stor interesse for at finde affald.

- Vi var bevæbnet med gribetænger og plasticposer, og børnene gik decideret rundt og ledte. De var super åbne over for, hvad det handlede om, og vi fandt en masse, der kunne genbruges. Når børnene er sammen om det her, og vi har det sjovt imens, skaber det en relation. Og dermed husker de også bedre, påpeger Ann Brøgger og tror på, at der også resten af året kan laves denne type projekter i Finlandsparken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Blomster fra en glad dreng

Ugeavisen Vejle

Koncert i Mølholm Kirke

Annonce