Annonce
Ugeavisen Vejle

Bøde til grønthandel: For høj temperatur i kølerum

Skærmbillede af kontrolrapporten fra den 26. november.
Moussa Frugt & Grønt har igen fået sur smiley og en bøde på grund af for høj temperatur i et kølerum. Ifølge en af butiksejerne var det dog kontrollantens måleudstyr, der ikke virkede korrekt. Derfor har man klaget over afgørelsen.
Annonce

Vejle: Det koster en bøde på 5000 kroner og en sur smiley, at butikken Moussa Frugt & Grønt i Foldegade ikke opbevarede kølevarer ved korrekt temperatur ved en fødevarekontrol den 26. november.

I Fødevarestyrelsens kontrolrapport står der:

Virksomheden opbevarede fødevarer ved en for høj temperatur. Opbevaringstemperatur i kølerum med bl.a. varmebehandlede og nedkølede fødevarer blev med luftføler målt til mellem 10,4 og 11,5 grader. Derefter blev der med indstiktermometer målt produkttemperatur i sigir salam til 9,2 grader, i kylling minipølser, 8,9 grader, i feta ost i salt-lage 10,0 grader. Alle målinger er foretaget af Fødevarestyrelsens kalibrerede termometer.

For disse varer bør temperaturen ligge mellem 1-5 grader celsius.

Fødevarestyrelsen har uddelt en bøde på 5000 kroner og en sur smiley til butikken Moussa Frugt & Grønt i Foldegade. Arkivfoto
Annonce

Afviser fejl

Kontrolbesøget var et opfølgende besøg ovenpå et besøg den 26. september, hvor temperaturen ligeledes var for høj i et kølerum. Dengang lød forklaringen, at der fejlagtigt var blevet trykket på en forkert knap ved kølemontren.

Ved besøget den 26. november er årsagen ifølge Ibrahim Moussa, ejer af Moussa Frugt & Grønt, at kontrollantens måleudstyr ikke virkede korrekt.

- På vores display var temperaturen 4,5 grader, og vores egen digitale temperaturmåler viste mellem 4 og 5 grader, men Fødevarestyrelsen havde åbenbart en anden en måler, som viste noget andet, forklarer han.

- Vi har haft en køletekniker forbi, og han sagde, at kølerummet kørte, som det skulle, og at temperaturen var fin, tilføjer Ibrahim Moussa.

Derfor har virksomheden også valgt at klage over Fødevarestyrelsens afgørelse.

Skærmbillede af kontrolrapporten fra den 26. november.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce