Annonce
Ugeavisen Vejle

Bøgedals fornemmelse for Japan

Parret Sienna Trapp Bonie og Aldo Ramirez Carrasco smagte for første gang øl fra Bøgedal, mens de boede i Tokyo. Siden har de to gange besøgt bryggeriet. Foto: Flemming Larsen

Bøgedal Brew har tidligere solgt øl til det japanske marked. Bryggeriet skal sammen med Vejle Kommune tilberede en middag bestående af lokale råvarer - japanske inspireret - og med godt øl til for erhvervsdelegation i Food Innovation House

Annonce

Vejle: Der bliver smagt på chokolade med et glas godt øl til hos Bøgedal Brew lidt uden for Vejle denne råkolde mandag i januar.

Chokolade og øl sammen skaber magi, fordi begge produkter er fremstillet af folk med en passion. En brygmester og en chokolademager. Magien består også i, at et tilfældigt møde sidenhen har ført flere ting med sig. Den historie kommer vi tilbage til.

Sienna Trapp Bonie og Aldo Ramirez Carrasco er i dag gode venner med Gitte Holmboe og Casper Vorting, indehavere af Bøgedal Bryghus, og har chokolade og øl til fælles. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Kærlighed til kvalitet

Bøgedal Brew har tidligere leveret håndbrygget øl til det japanske marked.

Her kommer parret Sienna Trapp Bonie og Aldo Ramirez Carrasco ind i billedet. Bøgedal kom ind i deres liv for fire år siden, mens de boede i Tokyo. De skulle på picnic i Kyoto i forbindelse med kirsebærtræernes blomstring; til den lejlighed er det kutyme, at man pakker en picnickurv med udsøgte ting, og så sidder man side om side med mange andre og spiser og drikker under de lyserøde kirsebærtræer.

Da Sienna og Aldo skulle købe ind stødte de tilfældigt på en flaske øl fra Bøgedal, som blev nydt ved den lejlighed.

- Det blev til en del flasker med godt øl fra Bøgedal, mens vi boede i Japan, husker Sienna Trapp Bonie med et smil.

Senere, inden parret vendte tilbage til deres Home Town i Boulder for foden af den amerikanske delstat Colorado, havde de et stop. Ikke et tilfældigt stop; et stop, som varede i fem uger, hos Gitte Holmboe og Casper Vorting, indehavere af Bøgedal Bryghus.

- Vi havde ikke været mange minutter sammen med Sienna og Aldo før vi fandt ud af, at de var ligeså passioneret som os selv. Bare med chokolade i stedet for øl, husker Gitte Holmboe.

Og det var over et krus godt øl idéen til, at Sienna og Aldo skulle lave chokolade; lavet på kakao fra små producenter i Mexico og Guatemala opstod.

Nu er Sienna Trapp Bonie og Aldo Ramirez Carrasco atter tilbage på Bøgedal; denne gang med deres egen chokolade, der er så god, at smagen vender tilbage ned i ens svælg, efter at man har taget en tår af et bryg fra Bøgedal.

Tanken om at nå at lave et eksklusivt arrangement, inden Sienna og Aldo, i skrivende stund atter er på vej tilbage til Boulder i Colorado, måtte opgives på grund af tid.

Sammen med en japansk kok, Massayo Funakoshi, skal Bøgedal Brew sammen med Vejle Kommune være medarrangør ved en middag i Food Innovation House for delegationen. Privatfoto
Annonce

Lokale råvarer - japansk inspireret

Tid er der til gengæld masser af, når det handler om bryg fra Bøgedal krydret med en middag - fremstillet af lokale råvarer - tilberedt og inspireret af en japansk kok.

- Vi har længe gerne ville tilbage, som leverandører af håndbrygget øl til det japanske marked.

- Og da vi hørte om det Matsumae Cup, Vejle sammen med den lokale judoklub er vært for midt i februar, og at byen ved den lejlighed får besøg af en japansk erhvervsdelegation, var det oplagt for os at blive en del af dette, forklarer Gitte Holmboe.

Sammen med en japansk kok, Massayo Funakoshi, som Gitte Holmboe lærte at kende tilbage i 2014 under et besøg i Norge og som hun senere har besøgt i Japan, skal Bøgedal Brew sammen med Vejle Kommune være medarrangør ved en middag i Food Innovation House for delegationen.

- Der skal serveres en middag, fremstillet af lokale råvarer, men der som nævnt, er japansk inspireret, da den japanske kok Massayo Funakoshi altid tager udgangspunkt i det sted hun er.

- Samtidig skal erhvervsdelegationen på besøg her på Bøgedal, hvor vi selvfølgelig vil byde på håndbrygget øl, siger Gitte Holmboe.

Og måske ikke også, der vil blive serveret lidt af cokolademestrenes chokolade fremstillet af tre forskellige slags kakaobønner i 10 varianter fra Boulder.

Den japanske kok, Massayo Funakoshi, tager gerne afsæt i det sted, hun er. Hun glæder sig til at skulle tilberede maden i Vejle. Privatfoto
chokolademagerne og bryggerfolket har pasionen til fælles. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce