Annonce
Ugeavisen Vejle

Barberen rykker ind i Vejles gamle biograf

Hr. Barber, Jesper Krambech, brænder for sit fag. I 2014 åbnede han barber- og frisørsalon i Vejle. Snart flytter han fra Grønnegade til Torvegade. Foto: Lars Saugbjerg
Byens kendte barber- og frisørsalon, Hr. Barber, flytter fra Grønnegade til Torvegade. Salonen rykker ind i et 120 kvadratmeter stort lokale, hvor der tidligere har været biograf.
Annonce

Vejle: Hr. Barber flytter. Jesper Krambech, der siden 2014 har givet mænd et knivskarpt look i den lille salon i Grønnegade i Vejle, er i fuld gang med at opbygge en ny forretning i Torvegade 7. I gården mellem Torvegade og Vedelsgade - hvor Biografteatret i sin tid havde lokaler - etablerer han en moderne barbersalon på 120 kvadratmeter.

Lige nu har den 29-årige barber tid til at tænke store tanker om alt fra indretning til produktudvalg. På grund af corona-restriktionerne er der ingen kunder i salonen i Grønnegade.

- Under sidste nedlukning havde jeg tid til at renovere hele underetagen i vores hus, siger Jesper Krambech, der med alvorlig mine understreger, at han glæder sig til at få gang i forretningen igen.

Barberen bor i Børkop med sin hustru Signe og deres fem måneder gamle søn Viktor.

Annonce

Den gamle foyer

- Flytningen af min salon er såmænd ikke en pludselig tanke, der er opstået under corona-nedlukningen. Det er planer, jeg har arbejdet med i lang tid, fortæller Jesper Krambech.

I Torvegade - lige over for Søstrene Grene - kan man gå ind i baggården og videre til Vedelsgade. Det er i gården, at Hr. Barber får sin nye forretning.

- Vinduerne skal have en omgang, og der kommer en ny trappe med gelænder. Lokalet er den gamle foyer til biografen, som i sin tid lå her, fortæller han.

Biografteatret Vejlborg, der lå i Torvegade 7, i baggården mellem Torvegade og Vedelsgade. Billedet er fra 60'erne, og man kan se den lange kø, der typisk var før en filmfremvisning. Ifølge Arkiv.dk lukkede Biografteatret i 1985. Fotograf ukendt. Foto: Vejle Stadsarkiv

Der er højt til loftet i den gamle foyer, og det bliver der ikke lavet om på. Jesper Krambech vil skabe en "gammeldags", engelsk, old school, varm og hyggelig biblioteksstemning med mahogni-paneler og skakternet gulv.

- Det må gerne være lidt "tungt". Men i forhold til den stil, jeg har nu, bliver det meget mere pænt og poleret. Forretningen ændrer unægteligt udtryk, fortæller Hr. Barber.

Annonce

Den gamle købmandsdisk

Én af årsagerne til flytningen er de ekstra kvadratmeter, der giver plads til produkter.

- Jeg kan se et kæmpestort marked for de produkter, jeg importerer fra Tyskland, Italien - og især England. Der er man lidt længere fremme end i Danmark, og går mere op i kvalitet frem for kvantitet. Folk vil gerne give lidt ekstra for at få en wow-følelse, når man kommer hjem - så salg af produkter er et område, der med tiden skal ekspandere, siger Jesper Krambech.

En iøjnefaldende del af indretningen bliver en gammel købmandsdisk, som barberen netop har hentet i Holstebro.

- Disken har i sin tid stået i et lille konditori. Jeg fandt en seddel, hvorpå der stod "franske makroner, otte kroner". Da jeg kom hjem med møblet, der er fra starten af 1900-tallet, så jeg at producentstemplet var fra en snedker i Aarhus. Og disken er lavet 100 meter fra den stolemager, der har produceret mine ikoniske UG-barberstole. Der er da sjovt... Stolene skal selvfølgelig flyttes med over i den nye forretning, fortæller Jesper Krambech.

Annonce

Gamle skrabere

Der skal installeres lys i købmandsdisken, så kunderne kan se samlingen af nyistandsatte barber-skrabere, der i øvrigt er til salg.

- Nogle af dem er fra dengang Gillette lavede gode skrabere. Det er nok mest for nørderne, men de kommer til at ligge sammen med nyproducerede skrabere fra den tyske producent Mühle.

Han håber at være klar til indflytning inden påske.

- Jeg har en meget, meget loyal kundeskare - og man kan selvfølgelig forvente en "grand opening".

Hr. Barber

  • Jesper Krambech flytter sin barber- og frisørsalon fra Grønnegade til Torvegade. Forretningen får til huse i foyeren i byens gamle biograf, der lå i gården mellem Vedelsgade og Torvegade.
  • Det er planen, at flytningen sker inden påske.
  • Jesper Krambech åbnede Hr. Barber i 2014. I marts 2016 blev han kåret til Danmarks bedste herrefrisør af American Crew. Herefter var han i april 2016 en af de 15 finalister til verdensmesterskabet i Mens Grooming i Paris.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce