Annonce
Ugeavisen Vejle

Bare ikke vi bliver lukket ned: Mette sælger billetter som før coronaen

Det er slut med tomme stole hos Mette Kier, der er direktør for Vejle Musikteater. Salget af billetter er de sidste tre måneder kommet op på niveau'et fra de gode gamle dage, det vil sige, før der var corona. Foto: Mette Mørk
Salget af billetter til Vejle Musikteaters kulturarrangementer er på niveau med superåret 2019. Så musikteatrets direktør Mette Kier er glad. Men der er en slange i paradiset.

Vejle: Nu lysner det i kulturhorisonten. Vejle Musikteater har solgt cirka 20.000 billetter i august, september og oktober, og det er på samme niveau med samme periode i 2019.

- Det går rigtig godt nu, og 2019 var endda et rigtig godt år. Da der blev genåbnet, fik vi ikke den ketchupeffekt, vi havde håbet på. Men nu er der kommet gang i tingene, siger Mette Kier.

Flere i kulturbranchen undrede sig også over den udeblevne ketchupeffekt. De gik rundt og sagde til hinanden, at folk hungrede efter kulturfællesskabet og oplevelser sammen. Derfor var de noget overraskede, da billetsalget ikke gik amok efter genåbningen. Mette Kier har dog en mulig forklaring på, hvorfor det gik, som det gjorde.

Annonce

Meget at vælge imellem

- Der er rigtig meget, der er blevet flyttet. Derfor var der nærmest et overbud af muligheder, man kunne vælge imellem. Vi har selv 80 arrangementer i efteråret mod normalt 50, siger hun.

Men der er en slange i paradiset. Vejle Amts Folkeblad interviewer Mette Kier mandag kort før middag, hvor det rumler stadig mere på en måde, der antyder fjerde coronabølge. Erfaringen fra tidligere er, at når landet lukker, så er det kulturen, der lukker først.

Vi følger det tæt, Hvis der kommer restriktioner i form af coronapas og krav om mundbind, er vi klar. Det eneste, der ikke må ske, er, at vi bliver begrænset på kapacitet. Jeg håber, flere vil lade sig vaccinere.

Mette Kier, direktør for Vejle Musikteater

- Vi følger det tæt, Hvis der kommer restriktioner i form af coronapas og krav om mundbind, er vi klar. Det eneste, der ikke må ske, er, at vi bliver begrænset på kapacitet. Jeg håber, flere vil lade sig vaccinere, siger Mette Kier.

Musikteater skubbede med 110.000 gæster

  • Nedlukningerne i Vejle Musikteater var en omfattende administrativ udfordring, hvor ca. 210 arrangementer og ca. 110.000 gæster, blev påvirket. I afrundede tal ser det sådan ud:
  • Ca. 210 arrangementer blev påvirket / 110.000 gæster
  • Ca. 102 flyttede arrangementer / 62.000 gæster
  • Ca. 50 aflyste arrangementer / 22.000 gæster
  • Ca. 61 ombookede arrangementer / 25.000 gæster

Hun fortæller, at musikteatret har fået god respons på de tiltag og den afvikling af arrangementer, som musikteatret tidligere har leveret. Gæsterne er ikke bekymrede.

Den kommende sæson har som et internationalt højdepunkt Bryan Adams. Ellers er de fleste artister fra Danmark. En årsag er, at festivalerne tror på, at de bliver gennemført og derfor suger mange internationale artister til sig.

- Noget andet er, at vi har en udfordring med internationale artister, der helst skal have en turné for at kunne få økonomien til at hænge sammen. Men det kan være svært at arrangere, når der er karantæne og andre begrænsninger på rejseaktivitet i lande, der er hårdere ramt af corona end Damark. Jeg tror ikke, vi får store udenlandske musiknavne det næste halve år. Så der er stadig eftervirkninger af corona'en, siger Mette Kier.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendt Vejle-frisør skal bruge flere kvadratmeter: 'Jeg er klar til en ny mission'. Salonen får nyt navn og flytter

Annonce
Ugeavisen Vejle

I et 'tiny house' kan du bo småt, men godt: Kommunen fortæller og serverer gratis aftensmad til dem, der kommer først

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Her er gaden, som de forretningsdrivende vil gøre gul: 'Vi må ikke undervurdere tourens Vejle-besøg'

Ugeavisen Vejle

Annette vil sælge butikken i Foldegade: Tiden er kommet til, at hun selv skal være skabende - på to forskellige måder

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: På opdagelse i grænselandet

Ugeavisen Vejle

Stort hotel i Vejle udvider for tocifret millionbeløb: 'Det kunne ikke have ladet sig gøre uden vores medarbejdere'

Ugeavisen Vejle

Hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Ugeavisen Vejle

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: 'Vildt at kombinere moderne japansk stål med gamle romfade' - Stjernekok kiggede forbi og skar lækker menu til

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Postdiligencen foran Vejle Posthus

Ugeavisen Vejle

En fed bybil: Jeg er helt elektrisk over modellen fra MG - det trods vognens mangel på udholdenhed, når det gælder rækkeviden

Annonce