Annonce
Ugeavisen Vejle

Barista bag baren i sit eget kaffehus

Man fornemmer med det samme Maria Olsens passion for kaffe, når man besøger Vejles nye kaffehus. Foto: Stjernegaard Fotografi

Hos Maria Olsen, Bryg Coffee House, mærker man passionen fra det øjeblik, man går de få trin ned ad trappen fra gågaden til det hyggelige kælderlokale i Torvegade.

Annonce

Vejle: "Bryg". Det skulle være noget simpelt og have noget med kaffe at gøre.

Man skal ikke have tilbragt mange minutter sammen med Maria Olsen for at finde ud af, at den unge kvinde er passioneret, når det handler om kaffe.

Sammen med kæresten, Mads Dalsgaard, har hun netop åbnet Vejles nye kaffehus "Bryg Coffee House" i et hyggeligt kælderlokale i Torvegade 1B. Og bevæger man sig de få trin ned ad trappen fra gågaden til kælderlokalet, oplever man en sand eksplosion for alle sanser.

Selv om lokalet er enkelt indrettet, er der noget intimt og stemningsfyldt over det, samtidig med at man kan dufte de colombianske og etiopiske bønner.

- Velkommen til, må jeg brygge dig en kop kaffe, spørger Maria Olsen, mens hun slår en varm latter op.

Så glemt er den grå regnvejrsdag udenfor.

Vejles nye kaffehus er leveringsdygtig i både kaffe og hygge. Foto: Stjernegaard Fotografi
Annonce

Passioneret barista

Det meste af Maria Olsens voksenliv har handlet om kaffebønner.

- Jeg har arbejdet for Barasso Coffee i otte år, heraf de seneste tre år hos kæden i Vejle. Og som barista-underviser, hvor jeg underviste de ansatte, fortæller Maria Olsen.

- Passionen for kaffe har jeg altid haft. Og jeg har også altid vidst, at jeg en dag skulle åbne mit egen kaffehus, fortæller hun.

Maria Olsen nikker genkendende til citatet om, at "vi drikker ikke kaffe for kaffens skyld, men på grund af fællesskabet".

- Vi fortjener fællesskabet. Derfor er indretningen af "Bryg" vigtig. Det har været vigtigt for Mads og jeg at skabe en oase, hvor folk kommer for at hygge sig sammen i en stund. Men der er bestemt også fokus på kvalitet af den kaffe, der bliver serveret, konstaterer Maria Olsen.

Annonce

Andet end kaffe

Foruden den lille bønne, serveres der te og chokolade hos Bryg Coffee House. Og på et smukt glasfad står der kager og friskbagte boller.

- Der skal også være lidt til den lækkersultne. Kagerne får jeg fra Vanilla Chocolatier & Konditori, fordi Jeanette og Gabriel er iværksættere med en passion for deres håndværk som mig selv, mens jeg selv bager boller hver dag. En grovbolle og en bolle for veganere, der er gluten- og laktosefri, forklarer hun.

Vejles nye kaffehus holder åbent mandag til torsdag fra klokken 10 til 18, fredag fra klokken 10 til 19 og om lørdagen fra klokken 10 til 15.

- Det er på sigt meningen, at vi også vil holde åbent fra tidligt om morgenen. Men jeg skal lige have uddannet lidt flere baristaer, der er med på holdet på grund af vores fælles passion for at brygge kaffe, holdarbejde, service og etisk kaffehandel, siger hun, mens hun håndbrygger endnu en kop kaffe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce