Annonce
Ugeavisen Vejle

Bevæg dig gennem Vejle - og skriv om byen

"Alphabet Camp" tager afsæt i Anders Bonnesens 500 meter lange bogstavfortov på Flegmade. Labyrintisk, som en kryds-og-tværs, opfordrer ord på 24.000 fliser de forbipasserende til at finde vejen fremad. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Hvordan ser en fortælling om Vejle ud, når den skrives af de kroppe, der går igennem den? Det kan borgere i Vejle være med til at undersøge, når kunstner Molly Haslund besøger byen med kunstværket "Alphabet Camp"; en udvidet skriveworkshop, der foregår i Vejle hele maj.

Vejle: I maj inviteres vejlenserne til at deltage i en kunstkampagne, der bærer titlen #værkdinverden.

Kampagnen sætter fokus på kunstens muligheder for at forandre en by sammen med lokale borgere. Vejle er én af fire byer, der er udvalgt til at være med i kampagnen i 2021 sammen med Fredericia, Kolding og Ærøskøbing.

I Vejle vil kunstneren Molly Haslund invitere folk til at skrive om deres bevægelser gennem Vejle by. Til formålet har hun skabt værket "Alphabet Camp"; en trævogn, der er godt en meter bred, to meter lang og to meter høj.

Annonce

Via vognen får inviterede skoler og forbipasserende hver dag mulighed for at bidrage med historier. Ved vognen vil Molly instruere i workshoppen og invitere ud på en selvvalgt rute gennem Vejle. Efterfølgende vil man blive bedt om at skrive eller tegne om sin oplevelse, og fortællingerne deles løbende på sociale medier under hashtagget #værkdinverden. Det er planen, at historierne til sidst skal samles til en bog om Vejle fortalt gennem dem, der bruger byen.

Molly Haslund inviterer folk til at skrive om eller tegne deres bevægelser gennem Vejle by. Foto: Matilde Haaning

"Alphabet Camp" vil være at finde forskellige steder i byen: Søndertorv, Rådhustorvet, Mariaparken og Flegmade. Man kan også være med ved at tage forbi en af de faste skrivestationer, blandt andet på Vejle Kunstmuseum, Spinderihallerne og Byens Forlag.

"Alphabet Camp" tager afsæt i Vejles 500 meter lange bogstavfortov på Flegmade, der skaber et nyt byrum ved at motivere til leg, mens man er på vej gennem byen. I tråd med det vil Alphabet Camp tegne en fortælling om Vejle baseret på borgernes bevægelser, erindringer og adfærd gennem byen.

Værket på Flegmade er skabt af kunstneren Anders Bonnesen i 2018.

"Alphabet Camp" bliver en del af outdoor-festivalen 8. maj. Denne dag er værket at finde på Søndertorv.

Molly Haslund

Kunstneren Molly Haslund skaber kunst, der ofte involverer forskellige redskaber og lege. Kunstværkerne folder sig først ud, når nogen tager redskaberne i brug, og legen går i gang. Hun undersøger, hvordan sociale koder, adfærd og hierarkier bliver påvirket af de fysiske omgivelser. Molly Haslund er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Glasgow School of Art i 2005.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce