Annonce
Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Læs uden for din komfortzone - prøv en gysertegneserie

Else Zakarias læste uden for sin komfortzone med tegneserien ”Samuel Stern - et nyt mareridt”. PR-foto
Ansatte ved Vejle Bibliotekerne anbefaler hver uge et stykke litteratur, musik eller en film i Ugeavisen Vejle. I denne uge anbefaler bibliotekar Else Zakarias at prøve noget nyt med en italiensk gysertegneserie.

Vejle: "Read outside your comfort zone."

Sådan står der på et skilt uden for den antikvarboghandel, som djævleuddriveren Samuel Stern driver i Edinburgh. Og det kan jeg kun støtte op om! Altså at du udfordrer dig selv i din læsning: prøver nye genrer, prøver nye forfattere, prøver nye formater.

Jeg læste uden for min komfortzone med tegneserien ”Samuel Stern - et nyt mareridt”. Ikke fordi, det er en tegneserie - det læser jeg gerne - men fordi, det er en gyser. Det er første bind i en serie om Samuel Stern, som er antikvar OG eksorcist, og det er mest i sin egenskab som det sidste, han er aktør i værket.

Annonce

Vi følger et par, hvor manden er blevet arbejdsløs, han drikker for meget, han omgås suspekte typer, han laver suspekte småjobs for disse suspekte ”venner”. Konen er efter ham, og pludselig begynder deres datter at opføre sig mærkeligt. Konen søger hjælp hos en katolsk præst og han tilkalder Samuel Stern. Ved deres første møde bider pigen hovedet af et firben… og så udvikler det sig. Hun render i øvrigt rundt med en uhyggelig klovnedukke, Mr. Puddles, som giver mindelser om andre gysere.

Else Zakarias slugte tegneserien. Den er elementært spændende, rigtig fint tegnet i sort/hvid i klassisk italiensk stil, mener hun. Foto fra bogen

Hvordan det hele ender, skal du selvfølgelig selv læse. Jeg slugte tegneserien, den er elementært spændende, rigtig fint tegnet i sort/hvid i klassisk italiensk stil, men da det er en gyser, er der også en del makabre detaljer. Persontegningerne er gode. Der åbnes en smule op for skyggesiderne i Samuel Sterns liv (noget med en datter, han ikke ser), og den katolske præst virker heller ikke helt ”ortodoks”- han har sine egne metoder. Så der er god grobund for flere bind med flere spændende historier, hvor karakterner får lov at udfolde sig.

Idémanden bag serien er italiener, Gianmarco Fumasoli. Luigi Formisano har tegnet og Massimiliano Filadoro har skrevet teksten.

Flere grafiske gys

Har du fået blod på tanden og ønsker at læse flere gysertegneserier, kan jeg også anbefale Richard Corbens illustrerede udgave af de klassiske Edgar Allan Poe gysernoveller i bogen ”De dødes sjæle”. Richard Corben har en meget farverig stil, der passer godt til det gotiske og groteske i Edgar Allan Poes historier.

Eller du kan sætte tænderne i tegneserien lavet over Bram Stokers ”Dracula”. Russell Punter har skrevet teksten og Valentino Forlini har illustreret med masser af detaljer og farver, og bogen har et efterord om, hvordan myten om Dracula er opstået.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Optog i Nørrebrogade

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Ny fantasy til tweens

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tour de France

Mon det bli'r Vejles sommerhit? Nu har vi fået vores egen Tour de France-sang - lyt her til nummeret 'Vi kører Vejle gul'

Ugeavisen Vejle

Derfor er Ford Kuga så populær: Der er tale om en rummelig familiebil

Ugeavisen Vejle

Michael har netop solgt en af Vejles mest historiske restauranter: Nu afsløres hans nye job

Ugeavisen Vejle

Restauratør bag Vejles største havefest: 'Det bliver lige så vildt som i 80'erne og 90'erne - jeg bliver skuffet, hvis der ikke kommer over 1000'

Ugeavisen Vejle

For fire år siden mistede Jalal sine små tvillinger: Nu opkalder han nyt madhus efter sin søn

VEJLE

Byen får et nyt spisested lige ned til åen: Her vil Sicilie servere en velkendt rodfrugt - på en helt speciel måde

Ugeavisen Vejle

Lennarth vendte sit liv på hovedet: Så mange kilo har han smidt efter sin operation - 'Frygten for at dø sad i kroppen'

Ugeavisen Vejle

Stort tøjmarked skal sikre et sekscifret overskud - det vil kendt Vejle-firma donere pengene til: 'Det kommer til at gå vildt for sig'

Ugeavisen Vejle

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Ugeavisen Vejle

Kvinde, spark til din mand - han vil jo gerne være med: Her er en helt ny mulighed for mænd med livserfaring

Ugeavisen Vejle

Konkurs tvinger frisør på Horsensvej til at lukke: 'Jeg kan ikke hente det efterslæb, corona har placeret i butikken'

Ugeavisen Vejle

Bilkoncern - med to Vejle-forretningen - tjente et kæmpe millionbeløb: 'Det vigtigste for os er, at vi har skabt mere end 150 nye jobs'

Annonce