Annonce
Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Tag på en forunderlig rejse ind i bøgernes verden

’Den magiske boghandel’, som udkom på dansk sidste år og er første bog i serien ’Tilly og bogvandrerne’. PR-foto
Ansatte ved Vejle Bibliotekerne anbefaler hver uge et stykke litteratur, musik eller en film i Ugeavisen Vejle. I denne uge anbefaler bibliotekar Ann-Kristine Hald en rejse ind i bøgerne sammen med læsehesten Tilly og hendes ven Oskar.

Vejle: ”When I used to read fairy-tales, I fancied that kind of thing never happened, and now here I am in the middle of one! There ought to be a book written about me, that there ought!”

I børnebogsklassikeren ’Alice’s Adventures in Wonderland’ fra 1865 af Lewis Carroll er der et særlig bemærkelsesværdigt afsnit, hvor Alice lige har drukket indholdet af en lille flaske i håb om at blive lidt større, og pludselig er hun faktisk for stor til det rum, som hun befinder sig i. Hun tænker lidt over hvad der er sket, siden hun smuttede ned i kaninhullet, og det er der, at ovenstående citat stammer fra. Lige netop Alice er en af de karakterer, som vi møder i ’Den magiske boghandel’, som udkom på dansk sidste år og er første bog i serien ’Tilly og bogvandrerne’.

Matilda Pages, som bliver kaldt Tilly, bor sammen med sine morforældre i boghandlen Pages & Co., og det er faktisk ret heldigt, da noget af det bedste, som Tilly ved, er at dumpe ned i et hyggeligt hjørne af butikken og læse bøger.

Annonce

’Anne fra Grønnebakken’ og ’Alice i Eventyrland’ er hendes favoritbøger, og en dag dukker der en sær pige op i Tillys yndlingshjørne, som er rødhåret og har en god veninde ved navn Diana. Pigen forsvinder ud af det blå, men der går ikke længe, inden Tilly møder en pige ved navn Alice i samme hjørne af butikken, hvis kat hedder Dinah, og som forsvinder ud af butikken, inden Tilly er helt sikker på, hvem hun har mødt.

Der sker sære ting i den boghandel, og Tilly finder så småt ud af, at hun ikke er den eneste i familien, som møder karakterer fra bøger. Men hvordan bliver Tillys ven Oskar viklet ind i hele mysteriet om bøgerne, og hvad sker der, hvis man prøver at rejse ind i dem?

Anna James’ bøger om Tilly og Oskar er nogle af de hyggeligste børnebøger, som jeg længe har læst, og indtil videre er der kommet tre i serien på dansk. I den næste bog rejser de ind i eventyr, og i den nyeste rejser de til Amerika, hvor de blandt andet besøger kongressens bibliotek i Amerika.

Serien er rigtig god til børn fra 8 år og opefter, men du kan også sagtens læse den, selvom du er voksen, for der er en vis nostalgi over at læse om de karakterer, som man læste om, dengang man selv voksede op.

Flere bøger om at rejse ind i bøger

Hvis du er vild med at læse om karakterer, som rejser ind i bøger, så kan jeg også varmt anbefale at kigge nærmere på Chris Colfer (også kendt for tv-serien ’Glee’) og serien ’The Land of stories’. Den første bog hedder ’The Wishing Spell’ og den handler om tvillingerne Alex og Conner, som får en mystisk bog af deres bedstemor. Den er fuld af eventyr, og efter at have testet om forskellige ting kan forsvinde ned i bogen, tager tvillingerne chancen og smutter afsted på eventyr.

’Bookie og den magiske monokel’ af Emil Landgreen handler også om at rejse ind i bøger, og her er det drengen Bookie og hans morfar, som bliver sendt ind i ’Odyseen’ og som må krydse en masse forskellige fortællinger for igen at finde hjemad. Den er fuld af fantastiske illustrationer, og Landgreen har i øvrigt illustreret de nye udgaver af Lene Kaaberbøls ’Skammerserien’, som du kan læse mere om på bibliotekets hjemmeside, vejlebib.dk.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Der blev fyret 15.000 klimakroner af om året: Nu kan Stefan drikke rødvin for pengene

Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejles svar på Emil fra Lønneberg sørgede for at byens udsatte fik deres livs bedste måltid

Annonce
Ugeavisen Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Alice lader dine drømme gå op i guld: Ny guldsmed i byen skaber personlige vielsesringe og mere til

Ugeavisen Vejle

Så mange vil gerne drive ishusene ved to af Vejles strande: Sikærs forslag har skubbet efterspørgslen i vejret

Ugeavisen Vejle

Ny og helt anderledes restaurant åbner på Vejles gågade: Restauratør vil give gæsterne et show ved bordet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce