Annonce
Ugeavisen Vejle

Bilmesse i højeste gear: Statsministerens opfordring blev der ikke lyttet til

Automessen i DGI Huset bød på mange spændende biler, og trods Mette Frederiksens opfordring om at blive hjemme mødte bilentusiasterne frem. Foto: Torben Holst
Bilinteresserede strømmer i denne weekend til Automessen i DGI-Huset i Vejle, der kører i højeste gear. Publikum lytter ikke til statsministeren opfordring om at blive hjemme.
Annonce

Vejle: Selv om statsminister Mette Frederiksen (S) fredag opfordrede til, at alle arrangementer, der forventes at samle over 1000 deltagere, aflyses, kører Automessen i DGI-Huset i denne weekend i højeste gear.

Bilentusiaster strømmer til, måske lidt færre end normalt, men de kommer. Og der er masser at se på ved messen, der både rummer bilnyheder, racerbiler, sportsvogne og klassiske biler.

Peugeot i Vejle har taget en model af en knaldrød Peugeot 208, der netop er blevet kåret som Europas bedste bil i sin klasse, med.

- Vi holder åbent hus i denne weekend for at markere udnævnelsen af Peugeot 208 som Europas bedste bil. Og derfor kunne vi ligeså godt tage en af bilerne med på Automessen, siger bilforhandler Per Christensen, indehaver af Henrik Christensen Vejle A/S på Nørremarken.

Dit Bilhus i Vejle er også repræsenteret på messen. Bilforhandler Nancy Øe, ejer af Dit Bilhus, håber ikke, at Coronaalarmen vil påvirke messen.

- Når bare man tænker sig om, kan man roligt tage til Automesse, siger hun, der synes statsministerens udmelding er en overreaktion.

Heller ikke dem avisen talte med på messen, Torben Pedersen, Børkop, Natasja Due, Vejle, og Thomas Wagner, Billund, frygtede coronavirus-smitten.

- Automessen er en god lejlighed til at se nærmere på bilbranchens nyheder, blandt andet elbiler fra Hyundai. Og derfor får Coronaalarmen mig ikke til at blive hjemme, siger Torben Pedersen.

Samme holdning har Natasja Due Ladefoged, der er kommet for at se på smarte sportsvogne.

- Jeg har lokket min far med, vi har gjort en datter-far tur ud af det. Min far har lidt mere forstand på biler end mig, siger Natasja Due Ladefoged, der ikke kunne forestille sig at aflyse på grund af Coronaalarmen.

Thomas Wagner er enig.

- Automessen har samlet bilforhandlerne under et, og derfor var det en god lejlighed til at se på bil og især på nyhederne, siger han.

Volkswagen, Skoda og Mercedes er sammen med de øvrige bilmærker repræsenteret på messen. Forhandlerne af disse bilmærker havde dog valgt at lytte til statsministerens opfordring, og deres stande er derfor ikke bemandet.

Opfordringen fra Mette Frederiksen er et led i regeringens indsats for at dæmme op for coronavirus-smitten, der har spredt sig over det meste af verden.

Automessen kører også videre søndag.

Per Christensen fra Peugeot i Vejle havde taget en knaldrød 208, der netop er blevet kåret som Europas bedste bil i sin klasse, med på messen. Foto: Flemming Larsen
Bilforhandler Nancy Øe, ejer af Dit Bilhus, håber ikke, at Coronaalarmen vil påvirke messen. Foto: Flemming Larsen
- Automessen er en god lejlighed til at se nærmere på bilbranchens nyheder, blandt andet elbiler fra Hyundai. Og derfor får Coronaalarmen mig ikke til at blive hjemme, siger Torben Pedersen. Foto: Flemming Larsen
- Jeg har lokket min far med, vi har gjort en datte-far tur ud af det. Min far har lidt mere forstand på biler end mig, siger Natasja Due Ladefoged, der ikke kunne forestille sig at aflyse på grund af Coronaalarmen. Foto: Flemming Larsen
- Automessen har samlet bilforhandlerne under et, og derfor var det en god lejlighed til at se på bil og især på nyhederne, lød det fra Thomas Wagner. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce