Annonce
Ugeavisen Vejle

Birgittes drøm om dyrevelfærd og bæredygtighed er vokset: Den lille Bondegård er et gastronomisk åndehul

Sortimentet af råvarer fra små, lokale fødevareproducenter er blevet udvidet, nemlig efter Helle Birgitte Kristensen har gjort Den lille Bondegård til sit levebrød. Foto: Flemming Larsen
Helle Birgitte Kristensen tilbyder den gode smag af gode hjemmelavede og lokalt producerede fødevarer fra nabolagets små, lokale fødevareproducenter.

Helle Birgitte Kristensen har altid sat pris på den gode smag, så meget at andre også skulle have glæde af hendes jordbær, ærter, kartofler, radiser og tomater.

I begyndelsen blev gode, hjemmedyrkede fødevarer solgt fra en bod , hvor kunderne betjente sig selv.

- Hver morgen åbnede jeg min lille bod, nemlig inden jeg kørte på arbejde for at passe mit fuldtidsjob på Gram Slot. Mine søde naboer var heldigvis flinke til at holde øje med og fylde  op med friske forsyninger i løbet af dagen, smiler Helle Birgitte Kristensen, der på slottet i Gram har arbejdet i gårdbutikken, i restauranten og med slottets events.

Annonce

- Corona-nedlukningen betød, at jeg fik masser af tid til at tænke tanker. Og da jeg altid har talt meget om, at jeg burde tage springet og satse et hundrede procent på bondegården og handlen, besluttede jeg mig for, at skulle det være, så var tidspunktet det rigtige, siger Helle Birgitte Kristensen.

Et bredt sortiment

Nu gør hun det, hun allermest har lyst til - og heldigvis. I løbet af det seneste halve år har Den lille Bondegård udviklet sig til et gastronomisk åndehul: Sortimentet er vokset, fra kun at sælge egne produkter til også at sælge produkter fra nogle af nabolagets små, lokale fødevareproducenter.


Jeg går meget op i chili, og det får mig til at sætte små sedler med en historie på mine planter. som for eksempel om plantens Scovilla-skala, smagen af en capsaicin-basseret frugt eller grøntsags styrke.

Helle Birgitte Kristensen, indehaver af Den lille Bondegård.


- Det er blevet godt taget imod fra kunderne, der gør holdt på deres vej eller kører hertil for grøntsagerne, ostene, vinen, æblemosten og kødet.

Helle Birgitte Kristensen er glad for, at hun fulgte sit hjerte og blev selvstændig. Foto: Flemming Larsen

- Jeg tænker meget på dyrevelfærd og bæredygtighed. Gør tingene med viljen i hjertet, og fordi vi skal spise gode ting, siger Helle Birgitte Kristensen. Med begejstring i stemmen fortæller hun om aftale med Ladegaard Duroc, der blandt andet leverer hende kød fra de kobberbrune gourmet-grise, aftalen med nabolagets kogræsserforening.

- Sortimentet er blevet dejligt bredt, og så kører folk gerne lidt længere efter den gode smag af høj kvalitet, ting jeg selv kan stå inde for, forklarer Helle Birgitte Kristensen, der lige nu forhandler med en leverandør af fjerkræ for også at få det i kølerdisken.

Hun slår i den forbindelse på, at der er plads til flere små, lokale fødevareproducenter.

Den lille Bondgård

Den lille Bondegård ligger på Koldingvej 613, Tiufkær, lidt uden for Vejle.

Den lille bondegård begyndte som en bod for syv år siden. I dag driver Helle Birgitte Kristensen en moderne gårdbutik med egne grøntsager og frugter. Nogle af leverandørerne er små, lokale producenter så vidt muligt fra nabolaget.

Den lille Bondegård holder åbent fra i både hverdagen og i weekenderne fra klokken 11 til 17. 

En af flere ting, som er blevet en passion for indehaveren af Den lille Bondegård, er chiliplanter.

- Jeg går meget op i chili, og det får mig til at sætte små sedler med en historie på mine planter. som for eksempel om plantens Scovilla-skala, er bestemmer smagen af en capsaicin-basseret frugt eller grøntsags styrke, fortæller Helle Birgitte Kristensen.

Hos Den lille Gårdbutik går man meget op i chiliplanter, blandt andet når de gælder smage. Helle Birgitte Kristensen sætter gerne en lille historie på hver plante. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Slut med pluk selv

Den lille Bondegård er blevet en moderne gårdbutik, og det betyder også at man ikke længere selv kan plukke jordbær som tidligere.

Helle Birgitte Kristensen har dog beholdt jorden, for som hun siger: Kunderne skal have noget smukt at kigge på. Derfor er en del af bondegården jordlod blevet plantet til med vilde blomster.

- Den lille Bondegård skal være et åndehul for min kunder. Der skal være tid til et velfortjent hvil i en stresset hverdag, det mærker jeg, når jeg taler med folk.

- Mange tager sig tid til at nyde en is eller, en kop iskaffe eller en æblemost. Og har de lyst, er de også velkommen til at plukke en stor, buket vilde blomster, mens børnene leger. Tid er vigtigt, og derfor skal den også bruges rigtig, siger Helle Birgitte Kristensen, der også gerne tager sig tid til at fortælle om de produkter, hun sælger.

Det ville hun sikkert også have gjort, da det hele begyndte med den lille bod.

Men dengang skulle hun på arbejde, selv om det var ikke dét, hun allerhelst ville....

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Kan' De li' østers?: Gourmetkokke fra Vejle deltager i konkurrence på Rømø om at blive "Årets Østerskok"

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Vild med dans: Hip hop forbi biblioteket og lær at danse

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Birgittes drøm om dyrevelfærd og bæredygtighed er vokset: Den lille Bondegård er et gastronomisk åndehul

Ugeavisen Vejle

Her bliver du våd, når du læser: Dyk ned i en god bog

Ugeavisen Vejle

Unge vejlensere havde for lange vagter på fritidsjobbet

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Døtre peger ting ud - og skændes om, hvem der skal arve hvad

Ugeavisen Vejle

Tilbud til børn og unge på Nørremarken: Prøv en forening, og få et fællesskab

Ugeavisen Vejle

En herrefed herregårdsbil: Tag på ekspedition i Ford Explorer

Ugeavisen Vejle

Musikproducer på spil: Chief 1 giver koncert i musikteatret

Ugeavisen Vejle

Lokalt samarbejde fører til musikskole: Ny mulighed for musikundervisning for børn og voksne

Ugeavisen Vejle

Løn- og arbejdsforhold bliver kigget efter i sømmene: Patrulje kommer til Vejle

Ugeavisen Vejle

Gule ryttere er på vej Danmark rundt: Cykler i denne uge 1290 kilometer for at støtte kræftsyge børn

Ugeavisen Vejle

Derfor tabte Vejles bedst kendte gourmetrestaurant over fem millioner kroner

Ugeavisen Vejle

Rejser sig fra coronatågen med vandraketter, åbne arme og juniorgospel: Metodistkirken vil være kirke i og for Vejle

Ugeavisen Vejle

Krøller eller ej: Helena skal trimme vejlensernes hår i ny salon i midtbyen

Ugeavisen Vejle

Her er navnene: Klar med underholdningen til Vejle Fjordfestival

Ugeavisen Vejle

Jan serverer noget varmt for folk på farten: Nu har han flyttet sin forretning til gågaden

Ugeavisen Vejle

Unge hjælpe unge: De bringer alvorlige emner på banen

Ugeavisen Vejle

Se billederne fra Vejle: 4000 fans kørte med i den danske fodbold-rutsjebane

Ugeavisen Vejle

Fem sekunders underholdning betød en opringning fra Kodak/Gramex: Michael og Søren havde dog en aftale med Jens Okking

Ugeavisen Vejle

Når du ikke kan vente: Du kan få adgang til alle de gode historier, før avisen lander i din postkasse

Ugeavisen Vejle

Vejle Nord Rotary Klub søger for, at børnene kan lege igen: Har bygget i 14 dage, og betalt for materialerne

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Nyt gymnasium i Vejle

Annonce