Annonce
Ugeavisen Vejle

Boesens Begravelsesforretning solgt

- Priserne ændrer sig ikke, lover den nye ejer, Jakob Houkjær fra Houkjær Begravelse. PR-foto
Udviklingen i branchen gør, at sammenlægninger har afgørende betydning. Køberen er Houkjær Begravelse.
Annonce

Vejle: Boesens Begravelsesforretning i Nørrebrogade i Vejle er blevet solgt. Det er virksomheden Houkjær Begravelse, der har købt forretningen.

Det er udviklingen i begravelsesbranchen, der gør det nødvendigt at have større forretninger end i gamle dage.

- Man skaffer ikke folk nu om dage som arbejder 24-7. For at kunne ansætte dygtige bedemænd, der kan indgå i en god vagtplan, kræver det simpelthen større enheder, fortæller indehaver af Houkjær Begravelse, Jakob Houkjær.

- Vores kunder forventer, at vi kan træde til med det samme - her og nu - og til en fair pris, og den service opnår vi kun ved at have en stor forretning, tilføjer Jakob Houkjær.

Et element, som også har betydning, er rustvognene.

- I gamle dage kunne en rustvogn holde stille i fem ud af syv dage. En rustvogn koster 1,2 millioner kroner, og i dag skal man have nogle stykker af dem - netop fordi folk kræver vores hjælp nu og her. Bilerne skal køre hver dag, og derfor er der mere rationalisering i større forretninger.

Boesens Begravelsesforretning

Boesens Begravelsesforretning har siden begyndelsen i 1880 haft adresse centralt i Vejle på Nørrebrogade 9.

Forretningen blev startet af Snedkermester J.V.Boesen.

Boesens Begravelsesforretning blev drevet af familien Boesen indtil Snedkermester Niels Boesen i 1968 bortforpagtede forretningen til bedemand Anders Jürgensen, som i 1972 overtog den.

I 1983 forpagtede bedemand Kaj Pedersen forretningen for senere at købe den. Kaj Pedersen døde i efteråret 1998, og den 1. januar 1999 overtog Ella Sinding og Simon Møller Simonsen forretningen. I 2009 købte de Archibalds Begravelsesforretning. Og sidste år opkøbte de konkurrenten Amtets Begravelsesforretning.

Annonce

Prisen stiger ikke

Boesens Begravelsesforretning har afdelinger flere steder i Vejles omegn, blandt andet i Børkop, men alle placeringer bibeholdes.

Ifølge Simon Simonsen fra Boesens Begravelsesforretning vil kunderne ikke bemærke, at forretningen er blevet solgt. Mandskabet er det samme. Alle bedemændene i de lokale forretninger er uddannet og certificerede bedemænd, og det vil stadig være de samme bedemænd, som kunderne møder.

Og priserne ændrer sig ikke, lover den nye ejer, Jakob Houkjær.

- Overhovedet ikke. Ikke en øre. Viser det sig, at sammenlægningerne ligefrem giver os besparelser, vil der være et prisfald i vente, siger han.

Af aldersmæssige årsager er det et fornuftigt tidspunkt for Simon Simonsen at skille sig af med forretningen.

- Vi skal jo tænke på den tredje alder, siger han og lader forstå, at han med salget får lidt mindre travlt.

- Nu skal jeg arbejde som almindelig bedemand, fri for personaleansvar og andre forpligtelser. Det glæder jeg mig til, lyder det fra Simon Simonsen, der fylder 64 år her i maj.

Houkjær Begravelsesforretning har drevet bedemandsforretning i flere generationer, og har i dag lokale afdelinger i en lang række byer, blandt andet Horsens, Skanderborg, Odder, Brædstrup, Ry, Hørning, Nørre Snede, Juelsminde, Hedensted - og nu altså også Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bager med på madspilds-app

Annonce