Annonce
Ugeavisen Vejle

Brandbjerg Højskole fejrer rekordstort optag

Rekordstort elevhold på Brandbjerg Højskole. Foto: Mette Mørk
For første gang i nyere tid kan Brandbjerg Højskole starte langt kursus med flere end 100 elever og venteliste.
Annonce

Brandbjerg: Bæredygtighed, projektledelse og personlig udvikling. Det er nogle af de temaer, som har tiltrukket mange unge til Brandbjerg Højskole her i vintermørket.

Flere end 100 elever er startet på vinterholdet 6. januar og det er en ny rekord for højskolen i dette årtusind. I de sidste måneder har alle højskolens medarbejdere haft travlt med at forberede den udvidelse, der er nødvendig for at rumme det nye rekordstore lange kursus. Samtidig kan højskolen glæde sig over, at en del elever har valgt at fortsætte fra efterårets ophold, ligesom mange af de nye elever skal fortsætte helt frem til sommer. April-optaget er således også fyldt og efterårets optag er godt i gang. - Den store interesse, som vi oplever lige nu, bekræfter os i, at vi har ramt de unges behov for at arbejde med egen dannelse af håb, nysgerrighed livsmod og livsglæde - forhold, der ellers ikke står højt på dagsordenen i vores uddannelsessystem-, men uundværlige ingredienser for enhver der vil arbejde på et meningsfuldt liv, siger forstander Simon Lægsgaard i en pressemeddelelse.

Annonce

80 fag

Brandbjerg Højskole har otte fagmiljøer med over 80 fag opdelt i projektledelse, friluftsliv, musik, bæredygtighed, personlig udvikling, kunst og kunsthåndværk, politik og samfund og idræt og leg. De nye elever fordeler sig på alle fagmiljøerne og der er både danske og internationale elever i gruppen, som også omfatter elever der får tilbud om særlig mentor-støtte.

Brandbjerg Højskole har bevidst valgt at satse på at skabe en mangfoldig elevgruppe.

- På den måde sikrer vi det mangfoldige møde, der er med til at åbne døre til nye verdener og bygge bro til en global fremtid, der hviler på indsigt, relationer og kulturmøder, siger Simon Lægsgaard.

Mindst 3/4 af højskolens elever kommer fra hele Danmark og har vidt forskellig baggrund og et typisk aldersspænd mellem 18 og 30. Den sidste fjerdedel kommer fra hele resten af verden. De sidste fem år har højskolen haft elever fra mere end 30 lande og syv kontinenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Ugeavisen Vejle

Blomster fra en glad dreng

Annonce