Annonce
Ugeavisen Vejle

Brevkasse: Børnene spørger ind til klimakrisen - hvad gør jeg?

Genrefoto
Annonce

Børn og klimakrisen

Kære Irma!

Vi hører konstant om klimakrisen. Vores to børn går i de små klasser, og de hører både børn og voksne snakke om klimakrisen og alle de forfærdelige ting der kan ske. De er af og til lidt nervøse over det og siger, vi bliver oversvømmet når al isen smelter.

Hvad stiller vi op? Lader vi helt være at fortælle dem noget? Men de hører jo om det udefra? Skal vi sige, det ikke passer? Eller bekræfte, og gøre dem utrygge?

Niels

Kære Niels!

Det her kræver balancegang. Netop fordi der snakkes om problemet overalt, er I nødt til delvis at informere jeres børn. Men frem for alt på en lempelig måde. Og altid konstruktivt.

I stedet for at sige, at der måske sker dét og dét, hvis vi ikke … osv., så fortæl, at vi kan gøre noget, så der ikke sker slemme ting: Noget I kan gøre sammen, eller undlade. Så er de lidt ’klædt på’ til at høre andres snak, og ved, at mor og far har trygge ting at fortælle. Så ja, børn skal vide, hvad der sker – men i børnehøjde.

Lyt altid til dem. Og sig, at alle gerne vil hjælpe med til, at det ikke går som de har hørt, og at det virker, når vi gør det.

Det er os voksne, der må se problemet i øjnene og handle på det. Børn skal have lov at leve et glad barneliv, så fri for frygt som muligt, og det er voksnes ansvar at hjælpe dem til at få det.

Venlig hilsen

Irma

Ven af familien er vild med mig

Hej Irma!

Min mand og jeg er forældre til en lille datter, og har det godt nok sammen. Men nu er en ven af familien ved at blive vild med mig. Det er både spændende og skræmmende, men jeg leger lidt med i det skjulte.

Han prøver hele tiden at komme tæt på, ae mig på kinden og giver kæmpeknus, når andre ikke ser det.

Forleden mærkede jeg, at det let kan gå for langt. Alligevel har jeg lyst til at fortsætte, for han er utrolig tiltrækkende. Hvis ingen opdager noget, hvilken skade kan der så ske ved lidt sjov? Hvor langt tør jeg gå?

Den næsten utro

Kære du!

Absolut ikke længere. Det her er ingen leg, og I kan komme til at ødelægge familien, hvis I fortsætter. Nej, det kan ikke skjules i længden.

Mit råd er: Sig til ham, at han skal stoppe, for alles skyld. Og stop det selv.

Sørg for ikke at være alene med ham, det vil virke afkølende. Og fortæl så din mand, at du har brug for mere spænding og romantik i jeres forhold. Det kunne blive mere interessant, end du tror.

Venlig hilsen

Irma

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce