Annonce
Ugeavisen Vejle

Brevkasse: Jeg er så deprimeret

Arkivfoto: Colourbox
Annonce
Annonce

Jeg er så deprimeret

Hej Irma!

Jeg er en kvinde, som er deprimeret og ikke ved, hvad jeg skal gøre ved det. Orker næsten ikke livet mere. Men jeg har ikke sagt det til nogen, for ingen skal føle, de skylder mig noget.

Foreslå ikke, at jeg går til læge, for lægen giver mig bare piller, så jeg bliver tosset i hovedet. Hjælp!

Eva

Kære Eva!

Det er slemt at have det sådan, og jeg forstår alt, hvad du skriver. Men alligevel, jo, jeg vil lige præcis foreslå dig at gå til læge. At lægen ’bare’ giver dig piller … sådan behøver det bestemt ikke at være. Lægen vil måske henvise dig til en god terapeut, der virkelig kan hjælpe.

Ang. piller: Måske kan det netop være lidt medicin, du mangler lige nu for at komme i balance igen. Det kan også være, det ikke er sådan. Men får du tilbudt medicin, så snak med lægen om, hvordan det virker. Vil du ikke have det, har du lov at sige nej. Men overvej seriøst at give det en chance, hvis det bliver foreslået.

Det er vigtigt, du snakker med nogen om det her. Familie, venner. Nej, ingen skylder dig hjælp. Men skylder vi ikke alle at være der for hinanden? Der findes mange kærlige mennesker som gerne vil. Giv dem lov.

Og så foreslår jeg dig at kontakte Livslinien. Her kan du snakke med nogen der lytter, og som forstår problematikken med depression. Kig ind på https://www.livslinien.dk/ og se mulighederne, både for at ringe (tlf. 70 201 201 hver dag fra kl. 11-05), og for at skrive dertil.

Så gør endelig det her. Alle tre dele. Og skriv så gerne igen og fortæl, hvordan det går.

Venlig hilsen Irma

Annonce

Kvinde forelsket i kvinde

Kære Irma!

Jeg ved ikke mere, hvad der er op og ned. Og nu tror du nok, jeg er en 15-årig pige. Men jeg er en kvinde på 44 og bange for, jeg er blevet forelsket i en kvinde.

Siden jeg var 28, har jeg været gift med verdens bedste mand, og vi har to børn. Så mødte jeg pludselig hende, som i dén grad fascinerede mig! Jeg kan ikke blive klog på mine følelser, men jeg er helt utrolig nysgerrig på hende og har kun lyst at være sammen med hende lige nu.

Hvad skal jeg dog gøre? Bekende for min mand? Eller holde det hemmeligt? Råd mig, tak.

Sanne

Kære Sanne!

Jamen hvad vil du i så fald bekende? Du har vel ikke gjort noget imod din mand? Det eneste, der har ramt dig, er LIV, forandring og forvirring, fordi du har mødt den kvinde. Og hvad det så er … jamen hvad med at vente og se, hvordan det udvikler sig?

Hvorfor er du så bange? Følelser er følelser, og dem kan du ikke snyde eller løbe fra, hvis du ikke ligefrem vil gøre vold på dig selv. Du må tage livet som det kommer og se det i øjnene.

Skulle det så vise sig, at du er forelsket – jamen så er det sådan, det er. Og så skal du nyde den side af dig selv. Og jo, selvfølgelig tænker du: ’Hvad så med min mand og mig?’ Men jeg råder dig til at forsøge at slappe af indtil videre. At tage ét skridt ad gangen. Du kender ikke fremtiden. Den kan byde på meget godt, hvor du i stedet kun – lige nu – kan forestille dig forfærdelige ting.

Venlig hilsen

Irma

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bliv klogere på kramsfugle

Ugeavisen Vejle

Kvindens stille Gærning

Ugeavisen Vejle

Blueskunst i Bygningen

Annonce