Annonce
Ugeavisen Vejle

Brevkasse: Konens veninde brød sit løfte

Arkivfoto: Colourbox
Annonce
Annonce

Konens veninde brød sit løfte

Hej Irma!

Til min kones fødselsdag ville jeg købe en bestemt gave, som var svær at finde. Jeg snakkede med hendes veninde, der er mere orienteret på det område, og hun tilbød at skaffe det for mig.

Jeg bad hende om at holde mund med det overfor min kone, da det skulle være en overraskelse af de helt store, og hun svarede at ja, SELVFØLGELIG da! Så jeg var tryg, hvad det angår, hun skaffede gaven, og jeg gemte den indtil dagen.

På fødselsdagen fik hun den så – og blev glad. Dog undrede det mig, at den store overraskelse udeblev, skønt hun forsøgte at lade som om. Senere bekendte hun, at veninden havde røbet det for hende et par dage i forvejen.

Jeg blev utrolig skuffet, ringede til veninden og bebrejdede hende, at hun havde svigtet mig ved at bryde sit løfte om tavshed, og sagde, jeg var både vred og såret. Under den samtale mente hun pludselig, at det nu var hende, der burde være vred – fordi jeg sagde min mening om det forløb. Så nu taler vi ikke sammen. Min kone synes, jeg opfører mig pinligt. Gør jeg det? Er det mig, der tager det helt forkert? Var det da ikke fejt gjort?

Mathias

Kære Mathias!

Jo, det er altid fejt at bryde et løfte, og jeg forstår din skuffelse. Du havde jo glædet dig til at overraske din kone. Nu var det i stedet veninden, der overraskede hende, mens du bare kunne overbringe en gave, der allerede var ventet.

Men skaden er sket. Og du kan ikke gøre andet end at tænke, at din kone trods alt modtog en dejlig gave, som du i det mindste selv fik ideen til. Og at den veninde gjorde noget så dumt, at du ikke mere skal betro hende noget som helst. Ja, det er irriterende – men så er det heller ikke værre.

Arbejd på at lægge den historie bag dig. Den skal ikke fylde mere, end den er værd. Sæt i stedet fokus mod noget rart og spændende, der får det andet til at blegne. Find tilbage til stemningen før det her skete og fortæl dig selv, at du nu er blevet klogere. Det er der måske andre, som også er.

Venlig hilsen

Irma

Annonce

Min eks giver børnene lov til alt

Når mine børn på 5 og 7 år er hos deres far – min eksmand – er der stort set ingen grænser. De får lov til alt og fortæller når de kommer hjem, at han bare er DEN BEDSTE. Det sårer virkelig.

Hans kæreste støtter ham i denne frie ”opdragelse”. Jeg tror, forskellige regler forvirrer dem, og herhjemme siger de: ’Det må vi altså godt hjemme hos far!’

Jeg har kæmpet med ham om det her, men lige lidt hjælper det. Hvad foreslår du, at jeg gør?

R.

Kære R.!

At du slapper af og lader din eks køre løbet, når børnene er hos ham. Der bestemmer han, hvilke regler, eller manglende, der skal være for børnene.

Jo, børn kan let finde ud af, at der er forskellige regler i forskellige hjem. Så bare fortæl dem, hvilke regler der er i dit hjem. Og glæd dig så over, at de har det godt både her og der, og oplever mangfoldighed.

Til sidst: Bare glem dét med ”den bedste”. Børn ved ikke, hvad de ord betyder. Det gør vi andre heller ikke.

Venlig hilsen

Irma

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce