Annonce
Ugeavisen Vejle

Brevkasse: Pige på otte mangler selvtillid

Man working on the laptop at home
Annonce

Pige på 8 mangler selvtillid

Kære Irma!

Vores 8-årige datter har det ikke særlig godt i skolen. De andre kommenterer det hver gang der er noget, hun ikke er god til, eller ikke gør på samme måde som dem. Fx gribe en bold, hoppe, eller andre lege i frikvarteret. Også i timerne er der ting, hun helst gør anderledes end de andre, og læreren siger, det er fint, mens et par af pigerne gør grin og fortæller hende om alt det, hun ikke kan.

Hvorfor skal alle helst være ens for at blive accepteret? Hvad kan vi som forældre gøre?

Tania

Kære Tania!

Hjælp pigen til at få nogle sejre i fritiden. Find ud af hvad hun gerne vil og er god til, og lad hende dyrke det. En sport, en hobby hun brænder for, små opgaver hjemme, hun er dygtig til. Og ros hende – uden at skamrose – når hun klarer det godt. Fortæl, at ingen er ens, derfor skal vi heller ikke prøve at blive det. Giv eksempler på, hvordan mor og far (eller andre) heller ikke kan de samme ting, men hvor alt er fint alligevel.

Giv hende ideer til svar, når nogen i skolen driller, fx: ”Det gør ingenting. Jeg kan noget andet.”

Snak med lærerne om problemet, så de kan bakke op. Så skulle det her gerne bedres meget snart.

Venlig hilsen

Irma

Alene i julen

Kære Irma!

Jeg ved, du har fået spørgsmålet før, men ikke fra mig. Desværre bliver jeg alene juleaften, og det gør mig trist. Mine to voksne sønner skal holde jul hos svigerforældrene. Sidste år var vi heller ikke sammen juleaften.

Ingen har inviteret mig. Sidste jul var jeg hos en veninde, men savnede familien. Hvordan skal jeg komme igennem julen uden mine sønner og mit barnebarn?

Den Triste

Kære du!

Jeg forstår dig godt. Men lad ikke et fastlåst billede, af hvordan en enkelt aften ”skal” være, forhindre dig i at se andre gode muligheder. Det er forventningerne, der skaber de svære følelser. Accepter i stedet fakta. Måske kommer der en invitation til en af juledagene i stedet? Hvis ikke, så ret blikket udad.

Hvad med selv at invitere nogen til en af de dage? Familie, venner, din veninde fra sidste år. Eller en ukendt, der ikke har noget sted at holde jul. Prøv at kigge på https://www.rodekors.dk/jul/julevenner

Mange har det som du. Enten at føle sig overset, ingen familie/venner – eller ikke have råd til julen, og dermed dropper den.

Bestem dig for at være kreativ, som omtalt. Eller andet, du selv finder på. Der er også værdier i at være alene. At fordybe sig, gå lange ture, læse en god bog, måske ta’ på et lille ophold et fremmed sted.

Jeg forstår din tristhed. Men i stedet for at sørge over det, du ikke har, så fokusér på det du har. Og hvad du kan skabe. For dig selv og andre. Og skynd dig så ellers at invitere dine sønner til næste jul!

Venlig hilsen

Irma

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce