Annonce
Ugeavisen Vejle

Bridgeklub tager imod nye medlemmer

H.C. Nielsen spiller bridge på højt plan. Sammen med det danske seniorhold spillede han sig helt til tops ved VM. Foto: Lars Saugbjerg
For et par måneder siden spillede vejlenseren H.C. Nielsen sig helt til tops ved VM. Bridgeklubben Storeslemmen, som han til daglig har sin gang i, tilbyder gratis undervisning i det svære spil.
Annonce

Vejle: Livet er kort, spil bridge. Så klart kan det formuleres, når man spørger ind til interessen for kortspil i klubben "Storeslemmen" i Vejle.

Ugeavisen er på besøg i lokalerne i Toftebo i Skovgade, hvor man ved alt om systemkort, åbningsmeldinger og avancerede konventioner. Langt fra en verden med flimrende skærme og konstante tjek af sociale medier mødes mennesker ansigt til ansigt, samlet om en fælles interesse: Verdens sværeste kortspil.

Man kan ikke sige "Storeslemmen" uden at nævne H.C. Nielsen. Den erfarne bridgespiller flyttede til Vejle i 1979, blev hurtigt en del af det lokale bridge-miljø - og etablerede Bridgehøjborgen i Sønderbrogade. Huslejen var lav, 200 kroner om måneden, men rammerne blev med tiden for små, og derfor flyttede klubben til Havnegade, hvor der blev lagt kort fra 1990.

- I Havnegade var huslejen så høj, at kontigentet steg 300 kroner per næse, men der var opbakning og folk flyttede med. Med tiden blev det lidt vanskeligt at have lokaler på første sal. Mange bridgespillere er jo ældre mennesker, smiler H.C. Nielsen.

Bridgeklubben Storeslemmen fik tilbudt lokaler i Toftegården i 2002. Efter et fornuftigt nedslag i huslejen sagde klubben ja, og siden har medlemmerne spillet bridge i gadehøjde.

Bridge er en videnskab, det er ikke et kortspil - men et spil, man bruger kort til

H.C. Nielsen, bridgespiller

Annonce

Verdensmester

I Bridgeklubben Storeslemmen bliver der spillet hver dag.

- Et spil tager syv minutter. I dag spiller vi 30 spil, så det tager omkring fire timer, siger H.C. Nielsen, der lærte at spille bridge allerede som 10-årig.

Han er en af klubbens helt store kapaciteter. For et par måneder siden var han med til at sikre den første guldmedalje til et danske seniorhold - ved verdensmesterskabet. Med andre ord: I den lokale bridgeklub sidder en verdensmester, som er klar til at lære fra sig. Mesterskabet kom i hus ved VM i den kinesiske by Wuhan, og det var en intens, udmattende kamp for H.C. Nielsen med en spilletid på i alt næsten 100 timer.

Annonce

Et hav af regler

BK Storeslemmen har cirka 190 medlemmer.

- Nogle spiller flere gange om ugen, så her i lokalerne har vi vel omkring 250 igennem om ugen, fortæller verdensmesteren, der fastslår at bridge er verdens sværeste kortspil.

Der er nemlig et hav af regler. To spil er aldrig ens.

- Det er så svært, fordi det handler om kommunikation spillerne imellem. Hvor mange stik kan og skal vi tage? Der er intet held i spillet, fastslår H.C. Nielsen.

Gennem tiderne har bridgespillere lavet nogle grundsystemer, som man bygger videre på. Nogle mener, at bridge kan minde om skak. Man kan spille det klogt eller dumt.

Bridge er svært at mestre. I klubben Storslemmen kan man modtage begynderundervisning gratis. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce

Kom godt i gang

Der er plads til flere bridgespillere hos BK Storeslemmen. Det er forholdsvis let at lære, men svært at mestre. Med erfarne undervisere bliver det nok en anelse mindre svært, og alle er velkomne på undervisningsholdene, der ligger mandag aften eller tirsdag eftermiddag.

- Begynderundervisning er gratis. Undervisningsmaterialet køber man selv. For 700 kroner er man medlem og i godt igang i et helt år, siger H.C. Nielsen.

Et ordinært medlemsskab koster årligt 2150 kroner.

Ifølge verdensmesteren er der mange gode grunde til at spille bridge. Det holder hjernen i gang. Og det bliver aldrig kedeligt.

- For man lærer det aldrig. Man kan nemlig hele tiden bygge noget nyt på og blive bedre. Det er fascinerende, og de fleste lader sig også begejstre af matematikken og sandsynlighedsregningen i bridge.

Guldmedaljen, som H.C. Nielsen tog med hjem fra Kina. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce

Bliv en del af fællesskabet

Man bliver ikke nødvendigvis mester af at øve sig.

- For mit vedkommende handler det også om naturtalent. Jeg har en vis portion frækhed, en god hukommelse - og så tør jeg vinde. Jeg fedtspiller ikke og er uforudsigelig, lyder det fra den 68-årige mand med guldmedaljen.

Alle bridgespillere kan skrive under på, at spillet er sjovt og underholdende. Samtidig er der - som i mange andre klubber - også en sidegevinst i form af det sociale sammenspil. Gennem bridge er der mulighed for en ny omgangskreds, og Storeslemmen er også en klub, hvor spillet og hyggen går hånd i hånd. Blandt andet er der hvert år mulighed for at tage med på en bridgerejse. Turen går til Malta og Tenerife på skift.

Kig forbi Skovgade eller kontakt klubben via hjemmesiden storeslemmen.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce