Annonce
Ugeavisen Vejle

Broen Vejle får solen til at skinne på friske piger og drenge

Bolden triller i områdets fodboldskoler i de kommende uger, og blandt andet med friske piger og drenge som Broen Vejle har givet muligheden. Privatfoto
Broen Vejle hjælper årligt 550 piger og drenge. Lige nu gælder det betalingen af sommerferieaktiviteter.
Annonce

Vejle: Broen Vejle hjælper børn i udsatte familier ind i foreningslivet ved at hjælpe med betaling af kontingenter og indkøb af udstyr. I år har foreningen særlig fokus på aktiviteter i sommerferien efter forårets langvarige corona-nedlukning af skoler og fritidsaktiviteter.

- I de familier, som "vores" børn kommer fra, er der i forvejen få ressourcer. Støtten til aktiviteter i skolernes ferier er afgørende for, at disse børn kan få nogle gode oplevelser med andre børn i løbet af ferien, siger Susanne Clausen, formand for Broen Vejle.


Det handler om socialt samvær. Og at se glæden i børnenes øjne, når de også kan fortælle deres kammerater om, hvad de har lavet i deres sommerferie, er det hele værd.

Susanne Clausen, formand for Broen Vejle


Foreningen havde i sidste uge 10-12 børn i fodboldskole i Skibet, Egtved, Givskud og hos VB. Og  i denne uge og i de kommende uger har Broen Vejle en pige på ridelejr, mens en dreng deltager i en sommerlejer på vandet, nemlig hos Søspejder i Brejning.

Annonce

Socialt samvær og glæde

- Det handler om socialt samvær. Og at se glæden i børnenes øjne, når de også kan fortælle deres kammerater om, hvad de har lavet i deres sommerferie, er det det hele værd, siger Susanne Clausen.

Som eksempel nævner lokalformanden en enlig mor til fire børn, nemlig to piger og to drenge.

Broen Danmark

I 2019 støttede Broen Danmark 298 børn og unge til ferieaktiviteter. Det forventes, at antallet i år bliver højere. Mange af børnene gik i forvejen til fritidsaktivitet med støtte fra en af Broens 31 lokalforeninger. I alt støttede Broen 5.225 børn til en aktiv fritid sidste år.

Broen Vejle regner i år med at hjælpe godt 550 børn, heraf et par håndfulde unge til ferieaktiviteter.

- Morens børn har alle været på fodboldskole, og et par stykker af dem fortsætter i fodboldskolen de kommende uger. Nu som frivillig trænere, og også her møder jeg lutter glæde, siger Susanne Clausen.

Hun oplyser, at Broen Vejle i år har modtaget mellem 20 og 25 ansøgninger fra udsatte familier.

- Vi modtager pengene fra Broen Danmark, og vi er en af 31 afdelinger over hele landet, siger Susanne Clausen, der tilføjer, at man i år regner med at hjælpe godt 550 drenge og piger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce